GK Vallhpr Seglinges Khamsin

Idag har Troll och jag ställt upp i vårt första (och enda) lokalprov i vallning! Det gick krokigt och knackigt, men det gick!

Hämtet: Bra utgång, men för grund. Körde vänsterhämt. Han slog över en del och jag skickade tillbaka honom höger men då var det redan fart i fåren. Dumt att sätta sprätt på dom redan från början, nu var dom redan i gasen och det höll i sig! Krokig framdrivning med får som drog åt vänster hela tiden, vilket gjorde att jag inte hann få över dom på min högra sida när dom skulle runt mig. Det blev flera varv och INTE särskilt snyggt alls. Totalt fick vi 28 p (av 50) i hämtet.

Fösning: Hm.. Inte vår starka sida idag, trots att han har gått bra senaste tiden. Fåren svängde, jag parerade med Troll som slog över och var het som en skållad potatis, fåren svängde igen och vi tog oss i en serpentinartad bana FÖRBI fösningsgrinden. Bara 1 p (av 10) kvar där..

Drivning: Troll är fortfarande HET och driver för hårt och tar inte saktakommandot. Fåren drar mot sin ladugård och Troll måste stoppa dom. Lyckas iaf hindra honom från att varva fåren, vilket han gärna ville..Det blev ingen drivning.. Istället FÖSTE vi igenom första drivningsgrinden! Det var nog det snyggaste vi gjorde idag tror jag.. Vi missade den andra drivningsgrinden också. Lyckades iaf behålla 13 p (av 20).

Fållan: Här stod vi hur länge som helst. Fåren sprang runt och vi hade lite av jojoeffekten, fram och tillbaka, jag var SMÅTT stressad och Troll var fortfarande rätt så het. Efter en evighet kom domaren fram och tipsade lite. Sen gick det bättre, fick ett läge som var ganska nära, ett varv till runt fållan och sen TILL SLUT så gick dom in! Jag är riktigt stolt över Troll, han var SÅÅÅ himla duktig på slutet och stod och låg exakt stilla och jag kunde styra honom med två steg åt höger, ett steg framåt osv! Jätteduktig att han pallade pressen!!! Vi fick 1 p (av 10).

Fålla ut: Nu var Troll jättetrött och vi har faktiskt inte tränat alls mycket på detta. Han gick inte in ordentligt utan stannade halvvägs så fåren sprang ut i ett rasande tempo. Fick iaf ut honom och runt honom så vi hade kontroll på flocken, jag kom ihåg att stänga grinden och sen var det över! Vi fick 7 p (av 10) på fålla ut!

Totalt 50 p, som är det minsta man kan ha för att bli godkänd! Det var på håret men på rätt sida iaf!

Domaren sa att han inte riktigt är klar, och jag kan hålla med om att vi har en del att träna mer på, men han sa också att många poäng rök pga förarmissar. Och det kan jag nog bara skylla på bristande rutin! Och det enda sättet att få rutin är att tävla, så vi kommer nog få publiken att stampa (för det gjorde dom, när dom tyckte att jag skulle göra det..) igen!

Karin Söderberg tyckte att det var bra kämpat och att det syntes att han var vältränad. Hon är ju alltid positiv, men det är ju himla kul att höra!

Med tanke på att vi har tränat kontinuerligt sen i juli,  på away /come bye i ca 1,5 månader och att jag var gräsligt nervös, så känns det ju helt fantastiskt att ha kommit runt! Och nu har Troll fått sin allra första officiella merit!!!

Här kommer lite bilder, Anna Jarander har fotat!

Upptag, början på framdrivning.

Fåren ska runda mig, fast det gör dom inte..

Kämpar vid fållan..

Inne! Lägg märke till mit glada ansiktsuttryck

Nu ska dom bara överlämnas..!

Publicerat på 29 oktober 2006, i Tävla, Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Lena Å Skorp!!:
  Hipp hipp HURRA!!! Super duper GRATTIS!!Till den Godkända vallhunden!Den stämpeln är skön att ha!!

  eva marie:
  Ni är BÄST!!! GRATTIS kramar

  Maria & Vira:
  STORT GRATTIS!! Va´ duktiga ni är!!

  Malin & Swift:
  Grattis! Så kul.

  Sandra & Thyra:
  Grattis! Härligt kämpat!

  Stolt Uppfödare!:
  Härligt! GRATTIS!
  Är så STOLT över er!!!
  Kram! Eva

  Lena:
  Vilka härliga bilder!!

  Namn:
  Maria o Anni
  STORT Grattis!!

  Johanna:
  GRATTIS!!! Vad duktiga ni är! Man ska ha tur och vara på rätt sida av marginalerna ibland. Härliga bilder!

  Lena:
  Ett jättestort GRATTIS! till dig och din fina Troll.
  Kraam Lena

  Caroline:
  GRATTIS!!!

  Åsa o toktassarna:
  Åh vad KUL!!!! Grattis!

  Ann:
  Stort Grattis från oss!

  Sandra & T igen:
  En 3:a på utställning betyder i princip att hunden inte ser ut som den ras den ska representera…

  AK & Bravo:
  Å vad roligt!! Jättestort grattis från oss!!

  sofia & vovvarna:
  Meddelande

  sofia & vovvarna:
  Grattis! vad roligt

  Emma & Martin:
  Stort Grattis från oss

  Eva:
  Bilden med upptag ser väldigt konstig ut… stod utställarhunden kvar så nära?

  Gilla

%d bloggare gillar detta: