Bajspåsefén

Vill börja med att tacka för alla gratulationer för vårt LP i söndags! Tack!! Det värmer verkligen att höra och läsa allt fint från alla gulliga människor!! Stort tack till Anna för att jag låna bilderna och ett jättetack till Anna och Bea som följde med som supporters!

Igår åkte vi ut en snabbis till BK och tränade ff med Troll. Det blev bara det, dels för att kom ut lite sent, dels för att det gick bra, och då tyckte jag att det räckte. Betydligt mindre pip, faktiskt nästan ingenting! Det är ju svårt att förklara det här med graderna av pipighet hos Troll, men vanligtvis på träning brukar han pipa till vid framför allt sidförflyttningarna och vändningar på stället. Idag var det 1-2 st pip under hela passet. Skönt!

Båda hundarna följde med till Skänninge också, mest för att My skulle vaccineras! Det är ju nästan lite läskigt att man ger samma mängd vaccin till lilla My som man gör till en leonberger eller grand danois! Hon har mått bra iaf, inga efterverkningar av vaccinet.

Idag gick vi ut och körde ett lite längre lydnadspass på gräsmattan. Troll tappar fokus när jag är tråkig och inte kastar boll, men jag kör med klicker och premierar bra position, raka sättanden och fokus på mig. Han var iaf lugn och samlad och pep bara vid något enstaka tillfälle. Dumrutan gick bra, inkallningarna behöver filas på, rutan gick bra, dirapporterna gick INTE bra, han tog fel flera gånger. Metallen sjåpade han sig lite med och släppte. Kanske var den kall, men det var plusgrader ute, så det kan inte ha varit SÅ farligt. Han måste ju klara det på tävling iaf! Vittringen gick kanon, där har vi ju också ett problem eftersom han tuggar på tävling men inte på träning. Fjärren gick skapligt. Ska illträna den nu!

Förra veckan tränade vi ju bara vallning förutom på måndagen. Måste ju prioritera LPt i första hand, men den här veckan är det lydnad som gäller! Något vallningspass ska klämmas in, men mycket lydnad måste det bli!

Till slut vill jag skriva om något som stör mig… Nämligen folk som plockar upp efter sina hundar, men slänger påsen på marken! Bajs är ju naturligt, om än äckligt att få under skorna, och bryts ner till jord efter ett tag, vilket man inte kan säga om plastpåsar! När jag bodde i Ulleråker i Uppsala gick jag ofta på Kronåsen och där finns det ett bajspåseträd där folk hänger sina påsar med hundskit. Frågan är var dessa människor (ofta studenter på SLU misstänker jag, och de borde väl verkligen veta bättre??) tänker att bajspåsen fösvinner sen? Om de tänker att någon annan kanske ska ta ner och slänga påsen, att de omvandlas till blommor om våren, eller om bajspåsefén kommer och tar den och i gengäld lägger en femma under huvudkudden? Vilket det än är så är det ju fullständigt naivt och galet! Om man nu har tänkt att slänga bajspåsen med innehåll på marken, eller att hänga den i ett träd, varför inte då strunta i alltihopa och låta skiten ligga?

Publicerat på 31 oktober 2006, i Lydnad, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Åsa o Lovis:
  Jag har resignerat o betalat medlemskapet faktsikt…. Tänkte gå på medlemsmötet åxå!

  Caroline:
  Det där med bajspåsefén är ju genialt, hunden kan försörja sig själv.

  Caroline:
  Det låter som en plan. Om tillräckligt många läser din blogg nu så är det fixat, då finns hon och du kan börja tjäna pengar på hundskit.

  Yvonne:
  Supergrattis till vallhundsprovet! Nu kan du slappna av och finslipa i lugn o ro! Ni kommer att blir BRA!!! riktigt bra när ni blir klara.
  /Yvonne

  sofia & vovvarna:
  Jo, jag vet att C inte är ”hela världen”, men det beror ju på individen också… om den har lätt för pålagringar elr inte, bara för att allting ser bra ut nu behöver det ju inte göra det om 4 månader menar jag.

  Men vi ska fortsätta köra på men vara uppmärksamma på eventuella förändringar i rörligheten, fick iaf veta igår att eftersom agilityn är så fysiskt påfrestande ska man inte ”överdriva” och utföra det FÖÖR mycket, då skadas en redan ”handikappad” hund ännu mer, vilket är helt logiskt egentligen. Sedan att återhämtningen tar lite längre tid också, men vi får hoppas att det ska gå vägen till en ”normal” pensionsålder

  Heléne & Jacke:
  GRATTIS TILL GK VALLHUND! Jag hänger inte med i svängarna :-), är dålig på att surfra runt… Jättekul, så duktig ni är! Det måste väl kännas skönt att ha fixat det!

  Hörs och ses!
  Heléne & Jacke

  Gilla

%d bloggare gillar detta: