Bröt med det känns ändå okej

Idag har vi var i Finspång och tävlat lydnadseliten igen. Tränade igår och det gick verkligen INTE bra och jag hade nästan bestämt mig för att inte åka, men så gjorde jag det ändå. Planen var att om (när) Troll börjar gnälla så skulle jag bryta fria följet och gå vidare till nästa moment. Detta för att gnället är värst på tävling och att jag inte riktigt kommer åt det på träning.

Jag började med att köra upplet med Troll så att han var lite lagom trött innan starten. Han jobbade jättebra i uppletandet trots att vi nästan aldrig kört det innan. Sen satt jag i skogen en lång stund innan vi skulle in och yoga-andades och försökte hitta lugnet i magen. Och det funkade rätt så bra, var marginellt nervös när jag klev in på plan. Troll var MYCKET lugnare än i Boxholm, men något värre än i Vadstena, dvs lite stressad och startpep, men skrek inte. Jag fortsatte lite till, men efter en sväng så började han jaga upp sig och skrika snarare än pipa och då lade jag honom ner, lämnade honom och gick till domaren och sa att jag bröt ff. Domaren tyckte att det var ett bra beslut.

Resten gick skit poängmässigt för vi missade nästan allt, men det kändes ok ändå, fick lite pip och missade sättandet (ställde sig istället) på dumrutan, inkallningen var ok tror jag, fick nolla på rutan för att rumpan hamnade utanför, nollade dirapporterna för att han tog mittenapporten. Dirapporterna var ursvåra eftersom det stod två jättestora orange koner snett till höger. Vi lottade högerapporten och Troll gick ut helt perfekt, men fick syn på konerna och gick dit och sen fick jag honom inte rätt igen. Troll såg inte metallen först eftersom det var snö, men hittade den och gick förbi hoppet på tillbakavägen. Jag skickade runt honom så han hoppade tillbaka, men det blev ju en nolla där också.

Vtrtringspinnarna var helt gömda i snö så jag såg dom överhuvudtaget inte. Troll gick förbi dom, hittade dom inte och sen tog han den första han såg. Nolla där också alltså. Sen bröt vi så att de här fullkomligt usla poängen inte syns på någon hemsida förutom här.

Sammanfattningsvis så känns det ändå ok, jag behöll lugnet och Troll var faktiskt ganska sansad och inte alls lika uppstressad som sist. Nollorna kommer av att Troll och jag bara har bråkat i lydnaden på senaste tiden och att vi inte så mycket har tränat på momenten utan bara försökt att få till fria följet, vilket inte har gått så bra. Sen hade vi ren otur i dirapporterna och har inte tränat vittringen i snö. Jag vet ju att han kan momenten men att vi behöver putsa på det mesta.

Nu är vi ju anmälda till ännu en tävling i Söderköping nästa helg och jag tror att jag ska starta och köra samma koncept som idag, fast träna bättre på momenten i veckan som kommer. Det var BRA att Troll inte fick stressa upp sig och att jag avbröt honom innan han blev skrikig och jag hoppas att om jag gör så ett par gånger att han lugnar ner sig och får mindre förväntan. Sen i vinter tror jag att vi ska backa MASSOR (tips från Anders) och köra bara några sek i position och sen inget mer och sen öka därifrån. Allt för att hitta mer fokus och lugn istället för stress och föväntan. Sen får vi se om vi kan starta framåt våren istället!

Publicerat på 04 november 2006, i Lydnad, Tävla, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Caroline:
  Det blir lite vettigare om du installerar japanskt teckenstöd.

  sofia & vovvarna:
  Det ät tråkigt att han ska gnälla/pipa sådär men skönt att det ändå känns ganska ok trots det…

  För Ilex gick det bra, 1:a pris och delad 1:a placering trots 0:a på läggandet! (ingen hund ville lägga sig för det var lera där det var tänkt att de skulle ligga)

  Sandra & Thyra:
  Vi ses i Söderköping nästa helg, ska dit och kika

  Lena!:
  Skitbra gjort Hedvig!! Dyr träning men du har igen det sen!!Och vi har tiden på vår sida som sagt!! Snart är det Födelsedag LåS

  Åsa o Lovis:
  Bra gjort tycker jag!

  Jodå, Lovis kan nog tänka sig en playdate. Jag ska bara ringa domaren för viltspåret här i Östergötland o se om jag kan få till nåt prov i veckan! Fick ju blodad (hehe) tand nu!

  Åsa o Lovis:
  I morgon eftermiddag, lekdejt? Viltspåren blir nog i slutet av veckan..

  Gilla

%d bloggare gillar detta: