Bakning och lydnad

Jag hade en ledig dag idag, kursen jag läser just nu får rätt bra betyg av mig! Vi diskuterar och läser om djurrätt, naturvård och miljö, och samtidigt så har vi ett luftigt schema med inga dagar med mer än 4 timmars närvaro i skolan och MINST en ledig dag i veckan! Kan det bli bättre??? Jag har svårt att tänka mig det…

Idag hade jag några artiklar att läsa, så helt ledig var jag väl inte, men det är inte helt fel att plugga när man kan göra det liggande i soffan med en papillon på magen, en border collie på mattan under bordet och en kopp te på nyss nämnda bord! Att jag kan lägga upp dagen helt som jag vill, alltså träna i dagsljus gör ju inte saken sämre! Det fins saker som jag fullkomligt ÄLSKAR med att vara student. Det här är en av dom sakerna!

Det jag tycker absolut sämst om är den totala och i nuläget nästan KATASTROFALA bristen på pengar. Att det är så illa just nu beror på att hela min släkt av någon anledning fyller år i november, vilket iofs är ganska korkat eftersom julen bara är en månad bort. Men tyvärr så tror jag att jag kommer ha stora svårigheter att flytta på morfars (12 nov), farfars (19 nov), borsan Petters (25 nov) och mammas (29 nov) födelsedagar. Dessutom fyller My (6 nov) och Troll (27 nov) år OCKSÅ!! Som att inte antalet födelsedagar räckte liksom.. Situationen fövärras YTTERLIGARE av att man som student bara får runt 75% av studiestödet i december, beroende på att man föväntas ha ledigt och leva på föräldrarna under en månad. Att man i själva verket varken är ledig mer än under helgdagarna och någon vecka i januari och att vissa gamlingar i studentkretsar som undertecknad faktiskt BOR här och inte har något hemma-hemma där man kan smita undan och bli matad under en månad finns liksom inte med i beräkningarna.. Skulle verkligen vilja se våra kära politiker leva på 7200 kr i månaden, inklämda på ynka 25 kvm med minimum 3400 kr i hyra och DESSUTOM försöka ha någon form av livskvalité…

Av det skälet (bristen på pengar alltså, om någon nu missat det..) så bakar jag numera allt mitt bröd! Och därför så stod jag på förmiddagen och mjölade in hela lägenheten och producerade efter lite möda 4 limpor och 17 pitabröd. Det sparar verkligen pengar, och dessutom så är det riktigt gott. Brödbak är en del i ett lite större projekt som går ut på att jag ska kunna behålla bilen. Egentligen så har jag ju inte råd att ha den. Men det SKA gå. Har jag ingen bil så gå det ju inte att ha ett aktivt liv med hundarna. Man blir beroende av alla och kan inte träna på klubben eller anmäla till tävlingar om inte någon annan ska dit som har bil. Att valla blir i princip helt omöjligt. Därför så gör jag nu mina egna falaflar, egen havremjölk, eget bröd och äter mycket soppa.. Potatis och lök, det är faktiskt ganska billgt!

Nu har jag skrivit hur mycket som helst om PENGAR, eller snarare BRISTEN på det.. Det är ju rätt så deprimerande så jag går rakt över det något mycket roligare.. Hundar!

Troll

Tränade lydnad igår och idag, BK igår och på en fotbollsplan i Jägarvallen tillsammans med Maria och Anni idag. Igår började om med Yvonnes metod och skickade bort Troll med ett ”fel, gå och lägg dig” när han gnällde. Han gick skapligt, gnällde ibland, och var tyst ibland. I övriga lydnaden så gnäller han inget, det finns bara i ff. Resten av lydnaden gick ganska bra, dirapporterna strular lite, han är nu osäker på höger (förut var det vänster). Rutan är snygg, fast jag måste jobba mer med att få honom att gå rakt in, nu går han gärna in från sidorna och det kommer bli mycket strängare med det efter årsskiftet enligt ryktet. Han gjorde en bra metallapprtering över hinder, fin vittring och bra dumruta. Jag jobbar väldigt basic just nu med inkallningen och med fjärren eftersom jag får nerdrag där. I inkallningen tar han lite lång tid på sig att stanna, så nu körde jag på kort håll och med kast av korvbit till honom. Tänkte ha ett litet dk där, med en viftande hand (som Bea har skvallrat om att Yvonne har). Better safe than sorry.. Fjärren kör jag på kort avstånd och pedantblick på tassarna på honom! Han förstår just då, men det är svårt att få det med sig på lördag tror jag. Fjärren är verkligen ett moment som vi inte är bra på. Jag tror att jag behöver lägga vintern på det. Noggrann träning och väldigt sakta öka avståndet till 15 m.

Idag lekte han med Anni innan träningen och dom sprang som bara två vilda bc kan göra. Följden blev att Troll var helt slut och flåsade som en bäng under ff. Fördelarna uppvägde nästan nackdelarna, (han gnällde inget, men hade en tendens att vilja lägga sig och flåsa) så jag funderar på att låna med mig Anni på nästa tävling!!

My

My frös så hon skakade så hon fick börja idag. Hon går fint i perioder men glömmer vad hon håller på med. Jättefina lägganden och ställanden som ingen domare kan klaga på! Bra inkallning med lite problem i ingången. Sen körde vi lite torragility och sprang i cirklar och åttor. My lyckades nästan att undvika blindbyten, men hon föredrar att springa på insidan så man får verkligen passa henne! Busmys.. Hon är duktig på att snurra framför mig med handteckan, gör allt för en korvbit, så länge det inte är fööör jobbigt!

Idag har dom fått märgben, det var verkligen uppskattat. My äter mer än Troll, hon är verkligen glupsk när det gäller god mat! Jag tycker verkligen illa om att ha dom äckliga benen innomhus, men hjälper det My att hålla tandstenen borta så.. Så mycket som hon gnager på ben så måste det verkligen vara bra för hennes tänder!

Jag var förresten på klubbens medelmsmöte igår, det var väl inte jättemycket intressant som sades, förutom att vi får agilityträning för LBK-medlemmar i vinter! Anna har fixat ett ridhus så nu blir det agility på söndagkvällar! Har tänkt köra igång båda mina vovvar lite smått..

Nu har jag skrivit hur mycket som helst!

Publicerat på 09 november 2006, i Lydnad, My, Studierna, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Caroline:
  Oj, falaflar är ju jättesvåra att göra. Jag har iofs bara försökt en gång, men de föll sönder alldeles i friteringen. Havremjölk låter också avancerat att göra själv, men coolt.

  Caroline:
  Aha, det låter ju smart. Jag får ta och testa igen någon dag. Det är gott med falafel.

  sofia & vovvarna:
  Ojoj, det var en del födelsedagar i november ja… Grattis till My i efterskott får jag säga! bättre lite sent än aldrig… kan tänka mig att det är tufft med ekonomin som student… gäller att veta vad man håller på med om de ska räcka till nånting… nä usch ser inte fram emot ekonomin när man blir student :/

  Gilla

%d bloggare gillar detta: