Lydnadstävling i Sörping

Idag har vi, i hällande regn, tävlat lydnad! Jag hade förberett mig på gnäll och på att bryta ff och eventuellt bryta hela tävlingen men det behövde jag inte! Troll uttryckte små svaga pip, men inte ett enda högre ljud! Däremot så var han istället lite låg och tyckte inte att det var så jättekul, men det är ju lättare att lyfta honom än att få bort ljudet…

Sittande i grupp: betyg 10, inga problem.

Platsliggande: betyg 10, inga problem.

Fritt följ: betyg 7, ss, håller ej position. Som sagt, lite låg, plus regn som gjorde att vi båda såg rätt så eländiga ut… Tur att det inte är betyg på helhet i eliten

Dumrutan: betyg 8,5, dk vid sättande, tveksamt läggande. Kändes väl rätt ok, lite fånigt med dk för det var inte med flit, men men..

Inkallning: betyg 6, sent ställande. Såå sent tyckte jag inte att det var…

Rutan: betyg 0, avbryter. Troll hittade inte konen och kom tillbaka till mig, jag skickade om och han hittade inte konen igen. Då höll jag i honom och riktade in honom på konen och då fick vi till det. Resten gick bra.

Dirigeringsapporterna: betyg 10, bra! Högerapport, var lite osäker först och gick ut för långt, men där fanns ett staket så Troll följde det och hamnade mitt på apporten! Jag tror att han hade hamnat rätt även utan staket dock.

Hopp: betyg 10, bra! Nu hittade han inte på några dumheter att gå runt.. Gick bra!

Vittringen: betyg 10, bra arbete. Det här är Trolls bästa moment tror jag. Han är råsäker, så länge det inte är snö..

Fjärren: betyg 7,5, förflyttar sig, dk:n. Troll satte sig inte upp och sen ställde han sig inte. Vet inte varför, men han fattade på andra kommandot. Han gjorde förflyttningarna bättre än vad han brukar, bara att träna…

Totalt: 240,5 p och ett 2:a pris.. Liiite retligt att bara vara rutan från ett 1:a rpis när han egentligen kan den, men det är bara att träna mera. Men med tanke på att jag tänkte åka dit och bryta så är jag jättenöjd!!! Inget pip och gnäll!!! Är sååå himla nöjd med honom!!!

Myspys satt i bilen och frös först, sen satt hon under mattes jacka och värma sig. Vi fick vänta hur länge som helst på prisutdelningen och då passade My på att charma folk med pussar! Hon är ju söt som socker, tussan! Läste på Agilitylistan om två små pappisar som blivit dödade av andra hundar!! Så himla hemskt!! Blir verkligen nervös för Mys del som är snabb som tusan på att springa fram till andra hundar! Som tur är så vet jag ingen här som har aggressiv hund lös i området, den smått opålitliga pitbullkorsningen verkar som tur är ha flyttat från Ryd…

Massa grattis till Bea och Heba, som fixade ett 1:a pris i lydnadsdebuten! Ni är asbra!!!

Massar med grattis även till Sofia och Ilex som tog sitt andra 1:a pris idag! Härligt jobbat!!

Sen var det flera som, liksom jag, inte nådde ända fram, bättre lycka nästa gång!!!

Publicerat på 11 november 2006, i Lydnad, Tävla, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Lena!:
  Super Hedvig!! Det börjar lossna va`?10 på vittringen …WOW Och Dir app har väl inte varit säkert speciellt länge??Och för pipet kanske regn och rusk är modellen!!!Bra jobbat! Jag har kollat nya reglerna nu och jag vet precis vad vi måste lägga fokus på=STADGA i ALLT!!!! Kul att känna sig nöjd ändå ,för det SKA du!! LåS

  sofia & vovvarna:
  Jättegrattis till er med, även om det på pappret ”bara” är ett 2:a pris, tycker det så bra ut (såg ff, dumrutan, rutan, vittringen… delade uppmärksamheten lite mellan de båda klasserna…) Och som du säger, när du åkt dit med inställningen att ”bryta” är det ju kanon att vara en ”ruta” ifrån 1:a pris, det kommer snart ska du se!! Så roligt att ni omnämt oss i inlägget också, verkligen jättekul.

  Bea o Heba:
  TACK så mycket! Ni var ju oxå superduktiga, det är liksom lite skillnad på momenten i ettan och eliten… Ja, nu när det börjat sjunka in är jag ganska nöjd hihi, lillstrumpan får tävla 2:an nu!!
  SES

  Sandra & Thyra:
  Även om det ”bara” blev ett 2:a pris så måste vi ju få gratulera! Nästa gång så sitter det säkert

  Anders:
  Tack för du tog hand om mitt paraply, kom på att jag glömde det först när jag kom hem.
  Är inte i bästa skick dock så jag kommer inte att sakna det så mycket… Så det är ingen brådska med det, har flera paraplyer som jag sprider runt !

  /Anders

  Eva:
  Härligt jobbat! 10a på alla apporteringarna! det är ju SKITBRA! Jag brukar säga att kan man inte apportera kan man strunta i lydnaden. Resten är bara finsnickeri!
  Lustigt att det var lite regn som behövdes…

  eva marie:
  härligt att ni är på rätt väg!!! nästa gång då jäklar

  Gilla

%d bloggare gillar detta: