Inomhusvallning

Det regnar ute och egentligen hade jag tänkt köra både vallning och lydnad, men vädret fick mig på andra tankar. Det FINNS dåligt väder, det är jag och My rörande överens om, det är möjligen Troll som inte håller med.

Vallning körde vi af, inomhus i den ca 80 kvm stora hallen med lyse! Det är inte stort egentligen, men bara att kunna valla inomhus när det är kolsvart och regnar utomhus, det ni! Troll gick bra, jag tränade mest lite hämt i hörn, TEMPO som vanligt, away/come bye och lite delning! Delningen gick flera gånger efter de första försöken där Troll tänkte runt. Det är rätt coolt egentligen, han behöver bara tänka runt istället för på, så rör sig fåren!

Lite rostig var han i flankkommandona, det var någon vecka sen vi vallade och jag har ju tänkt att det iaf ska bli ett par gånger i veckan. Tänkte jag skulle lära in lay down, inte för att egentligen har någon betydelse eftersom han kan ligg, men rent stilmässigt låter det ju lite bättre att använda engelskan rakt över. Sen kan det ju vara bra att ha ett ligg som betyder ”ligg och kolla på fåren” eftersom han har en benägenhet att titta på mig. Skulle ju iaf vara toppen om han kunde förknippa det med ”fårfokus”.

Var iaf nöjd med honom idag, vi får ju möjlighet att valla utomhus oxå om vi åker dit i dagsljus och det kombinerat blir ju kanon! Eftersom Troll gärna är lite het så är det ju bra att lära sig vara nära, och ta det lugnt!

Nu blir det tv-kväll med té, plugget är klart för idag!

Publicerat på 13 november 2006, i Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Inomhusvallning.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: