Många gånger blev det idag

Tredje gången jag skriver idag.. Den vackra dagen mynnade ut i regn och det var ganska blött när jag äntligen kom ut för att träna. Men jag hittade något ritkgit bra som jag inte sett förut, nämligen en sandad plan utanför en skola som nog används till handboll eller något sånt. Den är liten så man får absolut inte plats med någon ruta eller dirapporter, MEN det blir inte blött! Dvs även My kan träna där utan att känna sig besvärad av att det har regnat i flera timmar!! Nu satt hon i ff och kunde tom ligga kvar en stund när jag bad henne! Det är annars mycket svårt när det är blött.. Hon gick strålande bra, vi tränade att hitta position, lite ff, lägganden och ställanden och ett par inkallningar. Hon gick riktigt bra, mycket bättre än vad hon gjort senaste tiden på gräs. Vi ska nog en sväng till HU och träna på matta imorgon också, då blir det änu mer ickeblöt träning för My.

Troll fick göra allt man kan i eliten utan redskap, dvs lite ff, dumrutan, inkallningar och fjärr. Inget gnäll under ff! känns som att det kanske har lossnat? Men vågar inte hoppas på för mycket redan.. Känns ju konstigt om ett sånt problem som alla säger är bland det svåraste att bota, ska försvinna på bara några veckor? Men så länge han är tyst så är jag nöjd. Dumrutan gick bra, om man ska vara petig så kan han säkert göra stoppen snabbare, men han stannar relativt snabbt och i rätt position. Inkallningarna försöker jag just nu bara fokusera på stoppen med kastad korvbit (jobbar in ett diskret dk) och då tappar vi fart, men har snabba ställanden. Fjärren gick bättre idag, jobbar vi hela vintern kanske det blir riktigt skapligt tills i vår.

————————————————————————————————————————————

Nu, kl 17 blev vi klara… Snacka om att missbedömma tiden!!! Vi har suttit med bara ett kort avbrott för lunch och hundpromenad sen klockan 9! Blä! Alla mina fantasier om att träna massor blev visst till lydnad under gatlyktornas sken… Får visst åka till klubben imorgon istället…

—————————————————————————————————————————————-

Jag är tudelad när det gäller hösten. Jag tycker inte om när det blåser, stormar och regnar, men samtidigt är det mysigt att krypa upp i soffan med en bra bok och en kopp te.. Min favoritårstid av alla är vår/försommar, då blir jag helt lycklig av att bara titta ut!

Men så kommer höstdagar som nästan är lika bra! Som just nu! Solen strålar, det är kallt och klart och det luktar så där mustigt av fallna löv! Härligt! En perfekt dag att åka och träna, ska bara fundera ut vad jag ska göra.. lydnad, valla eller lite agility med My?

Först och främst så kommer Caroline hit, vi ska avsluta en lab om populationsekologi och skriva ihop en labbrapport! Det tar väl halva dagen ungefär, sen är jag ledig!!! Som sagt, dom här delarna fullkomligt ÄLSKAR jag med studentlivet!!!

Publicerat på 15 november 2006, i Lydnad, My, Studierna, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Heléne&Jacke:
  Förstår precis vad du menar.
  Tränar gärna någon dag. Är ledig någon dag i veckan och hör gärna av mig, så får vi se om det passar dig. 🙂

  Anna:
  Och här sitter en annan och jobbar tills det blir mörkt… Men imorgon ska jag ut och göra en betesplan så då får jag ut och springa på beten i dagsljus!

  Caroline:
  Haha, jag läste första delen av meningen och tänkte ”va? vad har jag nu glömt bort!?”, men sedan insåg jag ju att det inte var jag. Hahaha.

  Caroline:
  Hehe, som ”Hedvig” t ex?

  Caroline:
  Nja, jag vet inte. Men tant Gredelin, kanske. Eller mitt samurajnamn: Katsuro (det är en felstavning av Carro på japanska). Hehe.

  sofia & vovvarna:
  Jag är medlem i K ja, det har jag varit hela tiden sedan jag började med agility och hundar på ”allvar” (har BK som ”specialklubb” i och med medlemsskapet i HU)Jasså, så BK ska ha samträning i ridhus med start på söndag? Kanske står mer om det på hemsidan? Får väl läsa om tider och priser och hur det funkar om man bara kan ett par gånger… – tack för tipset!

  Gilla

%d bloggare gillar detta: