Ingen lydnadstävling :(

Jag anmälde mig en dag för sent till lydnadstävlingen i Finspång och tyvärr så hade 14 ekipage anmält sig i tid bara till elitklassen så vi fick vackert stå över! Jag blev väldigt besviken men har väl kommit över det värsta nu.. Däremot så saknas träningsmotivationen nu när nästa tävling är i mars! Hela fyra långa kalla och mörka månader dit!!

Så jag tränade Troll lite på koner i fredags och det gick bra, inga konstiga idéer om att inte våga gå nära, men annars har det inte blivit någon träning, bara långprommisar med Eva-Marie! Himla mysigt med en hel del skratt, det är skönt att slippa gå själv genom skogen när det är mörkt, mycket trevligare med sällskap! Var hos EM i fredags kväll och drack vin och glögg och åt pepparkakor.. Lite tjuvstart på julen sådär!

Var och inledde julklappsshoppingen i fredags också med Åsa och Bea, många julklappar blev det inte men trevligt var det!

Jag skrev ju för ett tag sen om osäkerheten om vad jag ska göra med mitt liv och med min utbildning och efter det så har jag pratat med många biologer och jag är verkligen inte ensam! Knappt en enda biolog vet vad dom ska göra när dom blir ”stora” och dom flesta säger ”jag läser det mest för att det är intressant”. Det är ju visserligen bra, men jag bara undrar hur alla ska få jobb när vi blir klara! Arbetsmarknaden är ju minst sagt trög och moderaterna verkar ju inte vara så intresserade av att akademiker ska få jobb. Vår utbildning är ju bred och lite vag, det är svårt att säga exakt vad man ska göra och de flesta jobbar som forskare eller vid kommuner och länsstyrelser och där finns det inte så mycket pengar!

Jag frågade faktiskt en kille från Centrum för biologisk mångfald om exjobb och fick svaret att det kan vara möjligt.. Isf skulle jag få en handledare här på LIU och en biträdande handledare i Uppsala på SLU. Skulle ju vara lite kul att komma tillbaka dit, det var ju där jag började plugga! Jag ska inte göra exjobb förrän våren 2008, men samtidigt så är det ju aldrig fel att höra sig för lite..Kan man få in en fot någonstans så är ju det en himla bra början!

Publicerat på 26 november 2006, i Just nu, Studierna. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Johanna:
  Känner precis som du, och många andra… Läser för att det är intressant, vad jag ska jobba med har jag ingen direkt idé om. Däremot har jag en tydlig back-up plan när jag är färdig om jag inte hittar något jobb. Förmodligen kommer back-upen bli det jag gör, men det får jag se då…

  eva marie:
  tack för kanon sällskap både på långpromenixen o pepparkaksvinmyset !

  Lena!:
  Yepp!! Back to Uppsala låter HELT perfekt!! LåS

  Anna:
  Vad tråkigt att du inte kom med på tävlingen, det känns som det är många som vill tävla innan reglerna ändras…
  Om du trots allt vill träna så ska jag till HU på torsdag. Mkt inspirerad efter kursen i helgen, Asko och jag har mycket att träna på!

  Caroline:
  Jag känner precis likadant, men det har jag nog redan sagt? Det är knepigt i alla fall. Är det värt att lägga 5 år på biologistudier och sedan vara arbetslös? Borde man satsa på något annat nu innan det är för sent? Men samtidigt, vad man än utbildar sig till kan det ju sluta med att man är arbetslös. Jag blir knäpp. >_<

  Caroline:
  Mm. Samtidigt kommer jag ha fyra CSN-år kvar efter japanskan (som räknas som gymnasienivå) så möjligheten att byta finns ju…fast då ska jag gärna bestämma det senast i vår…

  Åsa o Lovis:
  Ja, kanske beöver en i reserv… Får träna rutan som en gnu sen isf

  Åsa o Lovis:
  Ja, det gick åtminsotne halvbra med julklappen! Det blev lite bränt men det ger det lite mer patina, eller så gör jag om det, har inte bestämt mig…

  När vill du ha ditt papper?

  Åsa o Lovis:
  Det låter bra. Är dock rätt så förkyld….

  Gilla

%d bloggare gillar detta: