Scary movie 7 ½ – THE CAT!

Detta hände oss igår, en helt vanlig måndag..:

Vi är på väg hem från kvällspomenaden,  My är kopplad eftersom hon som vanligt gått och letat efter lämplig skit att äta, och Troll är lös. Vi är nästan hemma och viker in på vår gata, Troll lite före som vanligt, men det är sent och inte många ute så det är lugnt. När jag kommer runt hörnet står Troll och nosar på något, när jag kom närmare ser jag en katt. En arg katt. Den hoppar med bredsidan mot Troll och fräser med svansen som en tjock borste och Troll springer undan mot mig!

My blir lite tokig och skäller och ska fram till katten, men istället kommer katten närmare oss! Vilt fräsande gör den sig redo att anfalla lilla My, jag böjer mig ner för att lyfta upp My och köra bort katten, men My skuttar för mycket och katten fullständigt ignorerar mig så jag får istället hala upp My i halsbandet! Det är i sista sekunden, katten stirrar ilsket på mig och My och viftar med den uppburrade svansen. Den vänder sig om och ser Troll igen och sätter full fart mot honom! Troll flyr in mellan husen och håller på att krocka med en kille som kommer gående där. Jag börjar springa mot dörren och ropar samtidigt på Troll som kommer efter mig med katten i hasorna.

”Katten är helt galen” skriker jag till den stackars killen. ”I don’t speak Swedish” svarar han, varpå jag skriker ”The cat is fucking mad! It’s attacking us! It’s totally crazy!!” medan jag springer mot porten.

När jag kommer fram till porten sliter jag i handtaget, men GAH!!! Den är låst! Nu känner jag mig som en kass skådespelare i en skräckfilmsparodi och tiden saktar ner till slow motion medan jag sliter upp nyckeln ur fickan och försöker få in den i låset. Jag nästan hör de klasiska ljudeffekterna eka pulsvis medan jag sneglar bakåt och där, mellan cyklarna kommer katten smygande, närmre och närmre! Den fräser fortfarande och vrålar ilsket MEEEEEOOOOOWWWW!!! Nu är den nästan vid trappan!! Troll ser nervöst sig om, han vet inte om han måste fly över katten, vi är inträngda i ett hörn och nyckeln strular!

Så helt plötsligt får jag in nyckeln, kastar upp dörren och rusar in, ropar på Troll som flyger in genom dörren och sen slänger jag igen dörren så fort jag kan! Räddad!!! Pulsen slår 200 slag i minuten och jag backar in i trapphuset medan jag ser katten stå på trappan fortfarande med svansen piskande och raggen rest… Vi hann undan den här gången.. Men hela natten hör jag kattens klagande tjut eka mellan husen.. MEEEEEEOOOOOOOOWWWWWW!!!!!!!

Publicerat på 28 november 2006, i Just nu. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. eva marie:
  fy vad otäckt! nu ska vi behöva hålla utkik efter dum katt… o vi som pratade om just knasiga katter häromdagen o så händer det jag aldrig trodde skulle ske er…

  Caroline:
  Du får börja gå runt med kottar och stenar i fickorna, så att du kan attackera tillbaka. Eller vatten kanske funkar bättre och är mer humant? Hmm…

  Anna:
  Hu – läskig kisse!
  Det finns en katt med liknande tendeser där jag bor – skulle inte dra sig för att anfalla mina hundar och har försök en gång när Asko satt och sket… Den högen blev inte upplockad kan jag säga, det var bara att retirera. Men den verkar ju i det närmaste beskedlig jämfört med den ni träffade på.

  Caroline:
  Apropå ingenting upptäckte jag först nu att det fanns en liten smiley-guide där på frågetecknet.

  Gissa om jag kommer bombardera dina inlägg med smileysar fr o m nu.

  Maja:
  Hahaha, fan va stört!!!

  Åsa:
  Har träffat på läskiga katter i Ryd jag med… För många år sen blev hunden jag passade o jag attackerade av två katter som hängde i mina ben i hundens nos…. Fast det var hem-hemma!

  Mår jag bättre hjälper jag självklart till med flytten!
  Eva:
  Det var en besynnerlig men underhållande (ursäkta skrattar ) historia! Vilken hjälte han är Troll… Det skulle Spencer ha hört…

  sofia & vovvarna:
  Tur att ni kom helskinnade därifrån!! Har själv dåliga erfaranheter av katter jag med, 2 pudlar mot 3 arga katter…. det slutade med 2 ömma pudlar (som tur var med ögonen i behåll!!!) katter kan vara allt bra hemska!!

  Brittis:
  Fy, vilken otäck katt! Riktigt så otäcka katter har jag och hundarna inte stött på men ett par ggr katter som har stått beredda att anfalla. Har du ett kort ridspö så ta med dig det, klibb till kattfan ordentligt! En smidig pinne ska väl fungera också… fast ta upp lilla My först så katten inte ger sig på henne. eller smyg dig ut utan hundar och släng vatten på katt-jäv… ja, du hör att jag har retat upp mig! Hoppas den får MER än vad den tål!

  Gilla

%d bloggare gillar detta: