Srivare

Igår var jag skrivare på Linköpings hundungdoms lydnadstävling! Det var klass 1 o 2 och Anders Svensson var domare! Jag har aldrig varit skrivare förut och det var så himla kul! Även om jag inte hann se allt med blicken i protokollet så fick jag ändå se det mesta och höra domarens kommentarer till, jättenyttigt!

Och dom var så himla duktiga!! Ekipagen var bara urhäftiga, massor med annorlunda raser som old english sheepdog och berner sennen, som man verkligen inte är bortskämd med att se på lydnadsplanen! Det blev många första pris som delades ut, framför allt i ettan, i tvåan var dom också duktiga men här och där var det en nolla som ställde till det! Nöjdaste person utan förstapris var utan tvekan Åsa med Lovis som var kvällens häftigaste hund! Hon fick ett par nollor, t ex så smet Lovis med apporten och satte sig under en stol, men resten av programmet var bara 9, 9,5 och 10! Anders kommentar på inkallningen var bara ”kanon!” Mycket imponerande att se!

Det blev många som fick förstapris, t ex Bea och Heba, Cissi och Happy och Sofia och Ilex som också fick titeln LP1! Grattis till er alla!

Nu fick jag lite blodad tand när det gäller lydnaden, min motivation har ju varit lite låg senaste tiden. Men åh, vilken inspiration det är att se riktigt duktiga ekipage! Jag tränade lite efter tävlingen, bara lite ff och några av ettans moment med My och båda vovvarna gick riktigt bra! Mys ff börjar verkligen arta sig, fast hennes koncentration varar max ett par meter. Men under dom metrarna så känns hon strålande! Trots att Lovis och Signe sprang lösa i lokalen så kunde hon ändå koncentrera sig och det kunde hon inte för inte så länge sen! Duktig tjej!

Troll fick bara köra lite ff och dumrutan och han gick riktigt bra också! Han känns riktigt bra och vi ska nog få till alla momenten perfekt tills i mars..

Publicerat på 15 december 2006, i Lydnad. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. sofia & vovvarna:
    Jag förstår att det måste ha varit lärorikt och inspirerande att stå bredvid och ”höra” hur domaren tänker Tack för grattiset!!

    Åsa o Lovis:
    Åh tack, jag rodnar! Tack för uppmuntrande ord, det behövdes efter platsen! Nästa gång, då….

    Gilla

%d bloggare gillar detta: