Stadsmissionen

Sitter vid min brors dator och eftersom jag är ovan vid hans tangentbord så skriver jag fel hela tiden.. Snacka om att det tar lång tid när man måste korrigera allt!

Julafton är i full gång överallt utom här. Mamsen jobbar hela julafton, hon kommer hem vid 8-snåret och då först ska vi äta julmat och dela ut klappar! Hittills idag har vi ändå fått lite uträttat, klockan stod på 06.50 i morse och klockan 9 stod vi hos Stadsmissionen och sorterade paket och skar upp olika konstiga köttanordningar.. Nåväl, jag slapp köttet och höll mig till julklappar och sånt.. Sen serverade vi julmat till Linköpings alla hemlösa, a-lagare och andra människor som av olika anledningar firade jul med gratis julbord på Stadsmissionen. Det var faktiskt riktigt roligt och vi funderar redan på (ja, har nästan bestämt oss) för att göra det nästa jul igen! Några frågade om vi var syskon, framför allt Maja och jag som enligt ryktet är rätt så lika, en farbror tog fel på oss. Det är inte lätt när det finns flera som liknar varandra bakom disken..

Biskopen var där och läste julevangeliet, någon dam som kunde sjunga någorlunda gjorde det och gubbarna (för det var allra flest män) sjöng med så gott dom kunde. Sen var jultomten där och delade ut julklapppar. Julklapparna är en historia för sig. Gustav och jag tog oss an att sortera dom och det var verkligen ett helt rum med klappar! Massor, i kassar och på stolar, på bord och i soffor så låg dom, i ett enda överflöd.. Och alla skänkta av välvilliga människor. Paketen bestod framför allt av hygienprodukter och kläder av olika slag, det är ju framför allt praktiska saker som man behöver om man har ett väldigt torftigt hem eller ingenting alls..

Det var iaf en väldigt trevlig och lite udda upplevelse, gubbarna tog med sig musten ut på verandan och groggade med hemligt innehåll i 5-liters plastdunkar, de åt först lunch, sen fika och tog sen en doggybag med mat med sig hem.. Vår uppgift var att för en enda dag ge dom ett överflöd som de annars aldrig får och därför så var det ju bara att svara ja på om dom kunde få en låda med mat med sig hem efter lunchen

Nu ska vi ut med doggarna, Anne (som brukar fira jul med oss) och jag. Jyckarna är väl dom som tycker att julafton är tråkigast, men dom ska minsann få ett märgben var vid julklappsutdelningen..

God Jul allesammans!!!

Publicerat på 24 december 2006, i Just nu. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Reneth:
    Kanonviktigt jobb du haft under dagen. Sådant gillar jag. Hoppas att du fortsätter med det och vi önskar dig en god jul och ett gott nytt år

    Gilla

%d bloggare gillar detta: