Agility i Boxholm

Idag har Anna och jag varit i Boxholm i Agriahallen och tränat agility! De har tävlingsträningar nästan varje helg, perfekt att träna bana på fantastiskt underlag och kunna belöna på kontaktfält i tävlingsmiljö! Det blev 5 lopp totalt idag, 2 lopp på samma agilitybana, sen 2 lopp på en hoppbana och sista loppet körde vi hoppbanan bakvänt.

Det första agilityloppet kändes sådär, Troll var lite klistrig på mig och jag kände verkligen att vi inte har tränat på hinder på ett tag! På HU blir det ju bara kf och slalom och de bitarna satt iaf! Han stannade fint på kontaktfälten både på balansen och gungan, lite sämre på A-hindret, men det är det vi har tränat minst på så det är inte så konstigt. Jag körde bollbelöning på första varvet för att verkligen befästa att det gäller även borta. Andra varvet gick bättre med lite mer släpp. Jag körde då med korvbelöning istället och då blev det ju mer helhet i banan också.

Första hopploppet gick kalasbra, var verkligen jättenöjd emd honom! Han rev ett hinder och missade en tunnel så vi fick totalt 10 fel, men han sög fint på hindrena och var ändå styrbar och han kändes kanon! De två sista loppen gick sämre och sämre, då märktes det att tröttheten slog på koncentrationen. Sista loppet fick jag honom knappt genom slalomet och det blev knyckigt, men då var han riktigt trött! Annars så klarade han alla slalom kanon, utom det allra första där han gick in i fel port.

Vi ska tävla nästa helg här i Linköping, bara i hoppklass, så det var kul att han gick bra idag! Då kan vi nog ta oss runt nästa helg också Han är ju inte färdig med kf-hindren, men både uppfarter och nedfarter börjar sitta. Det han inte kan ännu är framför allt gungan, den är liiite läskig så den behöver vi träna massor på! Till Tranås den 28-29 april kanske dom däremot hunnit bli klara..?

Vi var iväg till HU  i torsdags och tränade lydnad, det gick verkligen riktigt bra! Troll kändes kanon och My var också jätteduktig! Fria följet satt nästan perfekt på Troll, och My börjar fixa lite vändningar och svängar. Troll satte varje dirigeringsapport, det märks att träning lönar sig! Jag har tänkt starta Troll igen i mars, My får vänta tills vädret blir bra, eller om HU har någon inomhustävling innan? Hon är ju inte riktigt färdig än, stadga är det vi jobbar mest med just nu och hon tycker att det känns jättekonstigt att ligga kvar när jag fortsätter gå, utan reser sig och följer efter..  Likadant med stannande, om jag belönar först så går det bra, men säger jag bara stå och går, då stannar hon men kommer efter sen.. Poletten har inte riktigt trillat ner än på sötnosen!

Publicerat på 20 januari 2007, i Agility, Lydnad, My, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Åsa o toktassarna:
    Har precis skickat in ansökan om lydnadstävling till 27 mars, nåt att sikta på?

    Gilla

%d bloggare gillar detta: