Vallning och musik!

Troll har vallat idag i snöoväder, det gick ganska bra! Han blir väldigt flängig och överarbetar emellanåt och det är rätt så svårt att få honom att gå rakt mot djuren i dom lägena. Fick till riktigt bra flankeringar idag, satte lite press på honom så att han tittade bort och skickade så att han verkligen gick ut på cirkeln. Jobbade lite med detta med press sist och idag lyssnade han snabbare. Han går bättre åt höger. Gjorde ett par kortare hämt och det klarade han riktigt bra, fåren hade drag bortåt och han fick verkligen jobba för att få dom mot mig och det gjorde han galant!

Det blev ett lydnadspass nu på kvällen också, My körde apport, target, lite ff, ställanden, lägganden och inkallningar inomhus och hon var riktigt duktig! Apporten går framåt, hon har fattat att hon ska hålla kvar den och idag kom hon tom mot mig med den! Hon blir mer och mer säker på vart hon ska vara i position också. Hon kändes riktigt bra att träna ikväll!

Troll tränade ff, inkallning, vittring och fjärr och han gick kanon! Bra pos i ff, förutom i språnget då han släppte lite i svängarna. Inkallningen gick bra och fjärren gick super! Vittringen har inte alls gått bra på senaste tiden, men idag kändes det som att det lossnade! Första gick bra, sen tog han första bästa, men när han inte fick belöning kändes det som att han började slå på nosen igen och sen gjorde han två skicka jättebra! Hoppas den knuten har löst sig..

Idag lyssnade jag på en låt som fick mig att känna som att jag var i Australien igen. Det var riktigt härligt och fick mig att vilja släppa boken om limnologi och bara dra… söderut! Så då tänkte jag att jag faktiskt kunde skriva om några låtar som verkligen gjort ett intryck på mig.. Såpass att jag återförs till den känslan varje gång jag hör den.

Nirvana –  Smells like teen spirit. Det här är tonårsnostalgi, svart mörker av depression, svarta kläder och tråkig skola. Blä! Fast låten är fortfarande bra!

Hardcore Superstar – Liberation – när jag bodde i Norrköping med Carro och Stefan så spelades den här alltid någon gång under de väldigt många fester vi hade där. När den kom på så blev alla tysta eller sjöng med, stämningen blev alltid tjock så att man kunde skära den med kniv.

Damien Rice – Cheers darlin’ – olyckligt kär spelade jag den här balladen på hög nivå medan jag dansade i Uppsala!

U2 – One – Med Matthew och Marcel på roadtrip i nationalparker i New South Wales. Vi bodde på ovanvåningen på sunkiga barer där man bara serverar chips (den engelska varianten) på små orter dit man åker för att kolla på stjärnorna! På ett ställe bodde vi i en liten husvagn och fick instruktioner i hur man högg ved av en australiensare som pratade så brett så att inte ens Matthew förstod vad han sa…

Creed och Robbie Williams – spelades på full volym på Nya Zealand med Stefan och Mattias! Routuroa med dess stank av ruttna ägg och geisrar och NZ:s soligaste ort (fast det var inte mkt sol när vi var där..) och Wellington där jag glömde min kamera på ett internetcafé..

Uhhh, it’s cold in here, it must be something in the atmosphere – vet inte vad den heter, men oj vad jag nynnade på den när jag låg och frös i Bundaberg i ett alldeles nerkylt rum! Det var hissnande varmt utanför men ägaren överdrev användandet av AC… Jag försökte släppa in lite värme genom att öppna dörren men fick då istället en ordentlig utskällning av managern! så kan det gå!

James – Laid – Jag och Jamie bodde på Aussieways hostel i Brisbane. Det var bara helt underbart, vi bodde ihop en hel vecka i sträck, jag lyssnade på Laid i mina kassa högtalare till MD-spelaren medan Jamie socialiserade sig, på kvällarna smådrack vi öl, rökte för mycket och spelade biljard med Spike och Caz som bodde i närheten. Jag fick lära mig en hel del om hur man spelar biljard och blev riktigt skaplig till slut! Det var den här låten jag lyssnade på idag och jag blev varm inombords, mindes känslan av att kliva in på ett nytt ställe med ryggsäcken på ryggen och lägga den i ett nytt rum och utforska en ny stad med Lonely Planet i handen..

Publicerat på 23 januari 2007, i Just nu, Lydnad, My, Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Reneth:
    Kul med vallning. En gång när vi var förbi Yvonne så vallade hennes BC fåren och våra mittlar sprang med. Det var bland de roligaste jag har sett, för Dilba härmade så gott hon kunde, men såg alldeles frågande ut, som vad är det jag håller på med egentligen. Yacki har fått sin ettårs spruta i stället för att träna i dag

    Lena å Skorp!!:
    Har haft lite strul med telefon och oxå internet då förståss.Det hade ju varit kul att ses en kortis på vägen men men.En annan gång kanske Nu bara väntar jag……

    Gilla

%d bloggare gillar detta: