Tuff vecka

Har inte skrivit på ett tag, vi har väldigt mycket att göra i skolan plus att vi har FIDO-projektet som vårt hundprogram heter för tillfället! Jag är research-ansvarig och det innebär lite tid på kvällarna för att ragga upp folk som vill vara med och prata om just sin specialitet i vårt program. Det går rätt så bra, vi har iaf inbokat tillräckligt material för att sätta ihop en pilot! Vi börjar filma den 3 februari och det ska bli väldigt spännande!

Jag har iaf tränat lite lydnad den här veckan, My inomhus och Troll utanför huset! Jag åkte till HU igår också, men fick inte upp låset. Hur irriterande är inte det!! Jäkla lås! Jag försökte rätt så länge innan jag tog en promenad istället, tränade Troll lite utomhus och åkte sen hem.

Träningen i veckan har iaf sett ut så här:

My

Positioner, apporten, inkallningar, lägganden och ställanden, alltihopa framfört i min 25 kvm stora lägenhet! My har varit väldigt duktig oftast och ibland på mindre bra träningshumör. Apporten går bättre, lyckades få henne att sitta(!) med apporten i munnen i hela (kanske..) 2 sek! Det går framåt, sakta men säkert! Vid inkallningarna har hon nästan slutat att använda mitt ben som ”svängpåle”, det händer ibland, men om hon inte får belöning så gör hon riktigt snygga ingångar sen! Läggandena har gått riktigt bra, ställandena lite sämre. Positionsträning och svängar går kanon när hon är på humör (=hungrig och pigg) och nu har jag hittat en leksak som hon verkligen gillar så nu när jag lättare kan leka upp henne så går det bättre!

Troll

Troll har fokuserat på vittringen och det har gått framåt. Jag vill ju bollbelöna eftersom han går som bäst då, men då har han blivit väldigt slarvig och tar bara första bästa apport. Jag har sagt att det är fel och sparkat undan den och skickat igen. Lite frustration i början, men senast tog han rätt och jobbade jättebra i 75 % av skicken! Han blir bättre, men det är ju en balansgång. Nu luktar ju vittringsapporten väldigt lite (de andra har varit luktfria nu) och iom att han blir så väldigt het så plockar han bara, men börjar han bara tänka så jobbar han hur bra som helst!

Fria följet går riktigt bra, jag håller på och förlänger perioderna mellan belöningarna, han håller fokus bra och gnäller inte! Inkallningarna är helt ok, fjärren går jättebra! Dumrutan känns mycket bättre ochjag har fått mer ordning på vänstersvängarna och tappar honom inte. på det hela taget så känns han fin, inte i tävlingsform, men på väg dit!

Jag var en sväng på Hundparadiset igår också och handlade reflexer till My, men det blev visst lite mer än så.. Råkade få med mig foder till Troll, tandkräm och en väldigt flashig tandborste och blinkhalsband till båda hundarna, kex och några tuggben för tänderna.. Har inte haft några vettiga reflexer till hundarna, fast å andra sidan så rör vi ju oss inte direkt vid några trafikerade vägar. Tänkte iaf att nu syns dom även för cyklisterna och fotgängarna i skogen..

Eftersom det inte blev någon träning igår så kom vi hem ganska tidigt så jag satte igång med att möblera om! Jag har inte varit nöjd med möbleringen sen jag flyttade in och nu blev det ändring på det! Jag trivs mycket bättre med hur det ser ut nu och nu ska jag nog tom sätta upp tavlor och hyllor som stått i förrådet i väntan på en bättre möblering! Passade på att ta ner julpyntet också, som vanligt så står det kvar längre än vad traditionen kräver, mest för att jag tycker att det är så mysigt med alla ljus!

Idag ska vi valla och tävla agility! Vi ska starta hoppklass ikväll efter 21.30 någon gång så hålla tummarna för oss!

Publicerat på 27 januari 2007, i Lydnad, My, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. eva marie:
  klart vi håller tummarna!

  sedan måste vi ju få komma o se hur möbleringen blev!

  Heléne,Jacke&Mick:
  Jamän, nu vill vi ju höra hur det gick på agilityn!!! 🙂

  Lena:
  Kul du håller igång med vallningen. Men är det en natt-tävling du ska köra? Kramis

  Gilla

%d bloggare gillar detta: