Agilitytävling, kurs och vallning

Helgen har varit proppfull för Troll, medan My har haft det varmt och skönt hos mamma. Både jag och Troll är väldigt trötta, så jag ska försöka hålla bloggen kort idag!

Lördag vallning

Jag vallade ihop med Barbro och körde 3 pass, ett inomhus i box och två ute i hagen. Eftersom jag har låtit Troll vara lite olydig och jobba ganska självständigt var det dags att ta ner honom lite på jorden igen. Till exempel så slarvar han helt hutlöst på liggen! Dessutom verkar han ha glömt away / come bye och går visst helt på mitt kroppsspråk just nu. Vi hade alltså en del att jobba med och allt hann vi inte igår, men jag fick iaf ner tempot och fick honom att lägga sig snabbt, mha att veva med en ridpiska i luften. Den tycker han verkligen inte om, så det är bra att ha något extra att ta till när det behövs.. När han väl går sakta och lägger sig när han ska så är han så himla läcker! Tyvärr så är det ju apsvårt att hålla tempot nere, men när jag surfar runt på Trollsyskonens bloggar så verkar det helt klart som att jag inte är den enda med det problemet!

Lördag kväll agilitytävling

Jag var funktionär i två klasser innan det var min tur, så när vi startade var klockan 22 och jag var färdig att gå och lägga mig! Jag höll sämre än Troll i loppet, det började riktigt bra men efter 6e hindret blev jag osäker i 2 sek på om vi var rätt, visade sent och fick snurr och sen 2 vägran på en tunnel. Sen blev det inte riktigt bra igen, fick en vägran på slalomet (han gick in i andra porten) och så var vi diskade! Men jag är jättenöjd med honom, det var framför allt jag som inte höll! Loppet visar framför allt på bristerna hos oss, han blir osäker när jag ska skicka in honom i tunnlar och jag måste bli en bättre handler! Mycket nöjd med vovven dock.. Han frågar mig ibland och vi var i otakt, men mycket grundar sig i att jag måste låta Troll ta varje hinder innan jag rusar före (tex låg nog missen i slalomet i att jag är för snabb framåt) och att jag verkligen måste vara tydlig så att han inte behöver fråga mig om vart han ska.

Söndag agilitykurs för Veronica Bache

Det var sent i säng igår och ganska tidigt uppe idag, vi satte igång med att bygga bana vid 10 (fast vi var där vid 9..) och sen hade vi kurs i 3 timmar! Har lite svårt att skriva vad vi lärde oss, tyngdpunkten låg på handling, vilket passade oss perfekt! Eftersom Troll är en stooor hund med stooor galopp så måste jag handla därefter och försöka få till svängar så att de blir så ekonomiska som möjligt. Vi tränade på 3 kombinationer av lite olika längd, alla med tyngpunkten på framförbyten och att vara tydlig så att hunden i tid vet vart den ska. Det var lite nya tankar för mig om vilken hand man ska visa med och det kändes väldigt bakvänt, samtidigt som att jag verkligen förstår fördelarna! Det blev verkligen bättre flyt med Veronicas sätt och Troll fattade mycket snabbare vart han skulle samtidigt som svängarna blev lite tajtare. Eftersom jag hittills har känt att jag saknar system för hur jag ska styra Troll så kändes detta kanon! Vi hade lite problem med att få till ett bakombyte efter en kort rak tunnel så det behöver vi träna på. Visa tydligt och belöningar på rätt ställe ska väl få till det.. Threadles funkade bättre, och kontaktfälten på gungan satt ganska fint. Troll är nog ofta väldigt osäker på vart han ska som jag har visat honom hittills, inte lätt när man är hypersignalkänslig och har en otydlig matte, men nu ska det bli ändring på det!

Nu är jag väldigt sugen på att köpa två konhinder från Agilityshop, får se om jag kan få till det i budgeten! Jag har ju 6 elstolpar, så tillsammans med 2 hinder så kan jag ju få till lite träning här hemma!

Publicerat på 28 januari 2007, i Agility, Tävla, Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Reneth:
    köp dig lite konhinder vi kan sända upp någon soppa som du kan äta, men konhindren är kanonbra

    Gilla

%d bloggare gillar detta: