FIDO-projektet

Idag har vi filmat för FIDO-projektet, vår TV-serie! Vi har faktiskt bara ett reportage kvar på piloten, sen är det upp till KanalLokal att bedömma om vi får fortsätta eller inte! Idag har vi gjort ett reportage om massage och stretching och dessutom gjort ett hemma-hos-reportage hos vårt ekipage som det är tänkt att vi ska följa under våren! Det hela är verkligen roligt och riktigt spännande, jag hoppas verkligen att vi får köra hela programserien!

På morgonen åkte jag och vallade med Troll. Han har verkligen lugnat ner sig och är väldigt lugn och fin nu, lyssnar jättebra på time och drar ner tempot till lugn skritt. Jag gav mig på att försöka få in fåren i fållan och det var ju bara korkat när jag inte hade obegränsat med tid. Det gick verkligen inte! Troll blev lite osäker och tog inte flankkommandona åt rätt håll och då tappade vi fåren gång på gång. Jag tror inte att fåren gått in i en fålla någon gång förut och dom hade verkligen inte tänkt göra det idag heller! Jag får ta det en annan gång, kanske med lite guidning av Barbro så att vi lyckas. Det ä ju inte så bra för Troll att misslyckas med sånt.. Själv känner jag att jag tror att jag har koll, men när jag väl står där och det bara inte går att få in dom så blir jag ju lite missmodig. Därför vore det kanske bra att få lite råd! Å andra sidan är det ju bra att möta motsträviga får på träning, vi lär ju göra det på tävling sen!

Tränade lite trapphuslydnad med My igår och det gick riktigt bra, men jag upptäckte att hon inte alls fattar vitsen med språnget! Det måste vi verkligen träna på, antingen glider hon ut väldigt mycket åt sidan eller så sackar hon. Gällande lägganden och ställanden så fattar hon just nu ingenting, tror att det är en tröskel vi måste över. Hon har ju fått beröm för att hon lagt sig /stannat snabbt men jag vill ju att hon ska vara kvar på samma ställe och i samma position också och det är där skon klämmer! Det är jättesvårt! Men som sagt, jag tror att det bara är att traggla på så lossnar det nog av sig självt snart.

Troll fick träna lite på promenaden också och fria följet var grymt mycket bättre. Det räcker med att köra ett par dagar i rad så går han kanon! Ska bara ha tiden att träna lydnad varje dag också, inte alltid det lättaste när vi försöker få in mycket annat också. Men det är skönt att veta att det egentligen sitter där, det behöver bara putsas lite.

På eftermiddagen idag klämde jag in ett litet agilitypass med de nya agilityhindren! Jag plockade ut elstolparna också och körde lite handling och slalom. Troll greppar allt utom bakombytena, där det blir en fulsnurr nästan varje gång. Pratade med Eva-Marie om det, men det bästa vore om någon kollade på mig och sa vad jag ska hitta på för att det ska bli tydligare. Just nu fattar Troll inte skillnaden. Däremot gick han bra i slalomet och i framåt-övningarna!

My fick köra mest framåt mot godisskål och då har hon riktigt sug på hindrena! Körde ett par framförbyten också och eftersom hon inte har så hög fart blir hon ju riktigt tajt! Slickar konerna bara! Jag tror på mycket skick mot godis med henne, hon har ju farten bara jag får upp motivationen på henne!

Publicerat på 03 februari 2007, i Agility, Lydnad, My, Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Anna:
    När det gäller bakombytena – lägg ut hans boll som belöning efter hindret du byter på – när han drar på bollen, byter du sida, så blir det inte en så stor ”grej” av det hela. Värt att prova. Alt. ha bollen i handen och kasta framåt när du byter sida. När det funkar kan du börja svänga och ta ett hopp till i vinkel med belöningen bakom.

    Gilla

%d bloggare gillar detta: