Vintercupen del 2

Idag har vi haft en ledig dag med inget särskilt inbokat förutom Vintercupen, vår lilla inofficiella cup i Natersta ridhus!

Lydia hade ritat en agilityklass som var riktigt rolig, ganska teknisk och många möjligheter att träna på framförbyten så som Veronica lärt oss! Vi diskade oss båda varven (som vanligt), första pga vägringar och andra för att han hoppade genom ramen på däcken och jag valde att fortsätta (med ett memo till mig själv att VERKLIGEN träna på däcket!) och då diskade vi ju oss förstås. I första loppet fick vi till riktigt tajta svängar, så tajt så att vi missade ett hinder (1:a vägran) för att han kom in emellan två hinder istället för att hoppa runt. Direkt efter det så hoppade han två hinder så nära stödet att säkert pälsen nuddade! Han kan verkligen tajta till svängarna och hoppa snävt om det krävs! Sen blev han nog lite osäker efter gungan så därför hoppade han av balansen två gånger på uppfarten (o där var disken) men tog kontaktfälten jättefint.

I andra loppet ändrade jag min handling lite så vi fick bättre sväng innan balansen och så tog vi om gungan för att han halkade av kontaktfältet och då gjorde han det jättebra! Det kändes bra med handlingen (även om jag hade behövt att ta om delarna i banan några gånger för att verkligen få till det) och det känns som att detta är något vi kan satsa på! Det var också himla kul att han visade att han verkligen kan vara tajt! Någon gång i framtiden, när vi inte diskar oss längre, så kan vi ju få bra nytta av det!

Jag började dagen med att baka och det blev inte riktigt klart, så jag fick fortsätta nu efteråt.. 8 limpor totalt ska det bli, hälften är klara hittills..

Det blev ett lydnadspass per hund också, trapphuslydnad för My och ute i leran för Troll.

My

Ff går framåt, ibland hamnar hon snett, men relativt ofta gör hon jättesnygga raka sättanden även vid vänsterhalter på linjen! jobbade med språnget och lite mer fart hade hon idag. Apporten går framåt, idag höll hon den sittande i ett par sekunder. Läggande under gång är ju ett moment My inte riktigt har fattat, men idag tror jag lite losnade iaf. Hon låg kvar snällt när hon lade sig, men vissa gånger så lägger hon sig inte alls och då är det smått omöjligt att få henne att lägga sig utan hon bara står och vägrar göra någonting. Nåja, framåt gick det iaf ochd et blev rätt några gånger fler idag! inkallningen gick fint! Sen tog jag ut Troll och lade dom plats i 2 minuter. Nu var vi ju inomhus så jag stod bara runt 4 m bort, men My låg jättefint och gjorde inte en antydan till att flytta sig!

Troll

Körde igenom hela eliten utom inkallningen som jag av någon anledning glömde bort. Han gick strålande, fina ingångar i rutan, 100 % på dirapporterna och nu snurrar han åt rätt håll och gör det jättefint! Metallen stoppade jag in under ett leksaksbord så att han var tvungen att ta den framifrån. Vittringen klarade han bra, körde 3 rep och på nummer 2 så plockade han upp fel pinne innan han tog rätt. Han jobbar bra nu, inget fånigt slarv utan han har förstått att om man inte jobbar ordentligt så får man ingen boll. På fjärren så var han ganska trött, så när jag ställde mig på ca 20 m så hände ingenting. Ska jobba ut avståndet en annan dag, nu så ställde jag mig på halva avståndet och fick några bra skiften och sen slutade vi istället.

Publicerat på 04 februari 2007, i Agility, Lydnad, My, Tävla, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. eva marie:
    snävare än så kan man inte vara! såg kanon ut

    Ulrika:
    Tack för tipset till Nero! Jag testade det när jag kom hem och det fungerade på en gång

    Gilla

%d bloggare gillar detta: