Lydnad på HU

Anna och jag tränade lydnad på HU idag! Det är så himla bra att träna ihop ibland och få hjälp med sånt som man faktiskt inte kan göra själv! Jag fick hjälp med att träna tandvisning på My, det gick jättebra och tränar vi lite till så ska hon nog klara det utan att resa sig upp också. Sen hjälpte jag Anna med dirigering genom lydnadsettan med Asko, sen fick jag hjälp med vittringen på Troll, samt lite dirigering i ff och så körde vi en gemensam platsliggning. My klarade hela 2 minuter med mig på ca 5 m håll. Mycket duktig!

Troll gick superbra och höll hela ff utan belöning och med 100% fokus hela tiden! Enda missen var att han backade för snabbt och hamnade en halvmeter bakom mig. Vi gjorde om det och det gick bättre. Ff har helt enkelt blivit mycket bättre under vintern! Vittringen gick kanon också, han plockade rätt 3 av 3 möjliga utan att smaka på någon annan pinne. Det trots att vi körde som nya reglerna säger, lukt på alla pinnarna och jag höll den bara ca 5 sek. Nu vågar jag tro helt och fullt på att vårt trassel med vittringen är över! Peppar, peppar, ta i trä.. Gjorde ett par inkallningar också och jag tycker verkligen inte om det momentet! Det är ju apsvårt att få till en riktigt bra fart och sen riktigt snabba stopp på max hundens längd!! Vem klarar det egentligen? Jag tycker ändå att Troll gör det rätt så bra, men det är ju milsvidder från vad jag tror att domarna kommer vilja ha för en 10a med dom nya reglerna??

My var huvudföremålet för träningen idag, så hon fick köra hela ettan! Ff gick ganska bra, hon har gått bättre här hemma, men med tanke på störningarna som finns på HU (lukter, Asko, Yra samt ett gäng som tränade agility på övervåningen, ja ni som varit där vet ju hur det låter..) så gick hon ändå bra! Tandvisning och plats gick som sagt bra, läggandena och ställande känns det som att jag upprepar varje dag att det går framåt men att det är långt kvar.. Så även idag! Men saken är den att det går framåt i små, små steg, och att det nog kommer ta ett tag innan hon är så säker på vad jag vill så att hon gör det utan att tveka, så jag får väl helt enkelt fortsätta upprepa mig i bloggen! Bra inkallning, men lite sned i sättandet, bra hopp och en apport där jag fokuserade på att hon skulle sitta och hålla fast. Jag höll en arm runt henne som stöd och då satt hon hela tiden, men håller väldigt kort tid. Även här, framgångar i små steg, men ganska lång tid kvar till slutmålet! Hon var iaf riktigt rolig att jobba med och har numera bättre sug och arbetsvilja och håller längre! Lilla damen håller på att bli stor!

I morgon ska jag ut på exkursion och eftersom vi ska åka hyrbil så får ingen hund följa med. Istället ska dom vara hos snälla Eva-Marie!!!  Himla tur att man har snälla vänner som kan ställa upp när det inte går att lösa på annat sätt!!

Publicerat på 05 februari 2007, i Lydnad, My, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. eva marie:
    hihi… inga problem! måste öva nu när jag sagt att jag ska skaffa stor hund, bara kul att jag verklligen får öva på STOR!!!!!!!! hund

    Gilla

%d bloggare gillar detta: