Lördagsvallning

Idag var Troll och jag och vallade med Barbro! Det blev tre pass totalt, det första med lite fösning och flankeringar. Hade ingenting i handen och det funkade ändå. Han blir väl het i drivningarna och jag måste nog ut på stort fält och försöka ta bort det. Det är att han dels ligger på lite för hårt och dels inte riktigt håller ut i svängarna och är lite för hetsig så fåren drar på i tempot så att dom drar förbi mig och då måste han gå up och stoppa. Drivning är det som jag tycker är tråkigast och det beror ju på att det oftast inte går så bra. Det är ju en tydlig signal att jag måste träna mera på just det..

Andra passet så jobbade vi med delning och efter ett par misslyckade försök fick vi till flera lyckade. Ändå så tror jag att jag var den som var varmast efter det! Till att sluta av med så tränade vi på fållan, som ju gick riktigt dåligt sist vi tränade. Den här gången fick vi in dom två gånger. Problemet är mest att jag är lite sen med att säga lie down och sen reagerar Troll lite sent och så blir svängarna så stora, som på en överstyrd bil ungefär..Men övning ger ju färdighet heter det ju och det är bara att jobba på. Dom här fåren var lite lagom svåra för oss, dom gick inte rakr in, men var inte i stil med popcorn heller!

My tränade lydnad häromdagen och satt ner med apporten i munnen hela ca 3 sek!!! Väääldigt duktig!! Det går framåt!!!

Lite agility blev det också (trädgårdsvarianten) och det funkade riktigt bra med Trolls bakombyten. My skickade jag mot godisskål och det gick bra det också!

Publicerat på 10 februari 2007, i Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Reneth:
    Och jag tränar med apport och King som jag har fått låna nu när Simon är hemma. På toa och med klicker och massor av godis. Han gillar inte apporten, men nu tar han upp den själv. Ja det är ju jag som tränar inför Idifix hemkomst egentligen. King han får sin träning på köpet liksom

    Gilla

%d bloggare gillar detta: