Agility i Natersta

Jag har gjort allt idag som jag inte hunnit i resten av veckan, dvs tvättat, städat och pluggat.. inte mycket hundträning alltså, trots att jag egentligen hade tänkt det.. Men vad ska man göra, när man helt enkelt inte hinner läsa allt i veckorna?

Idag var det nästan för kallt för agilityträning, men på dagen steg ju temperaturen lite så vi körde iaf.. My var ordentligt påpälsad, hon fick sitta i min campingstol på en sittdyna och hundfilt, med dubbla täckan och filt över sig och då frös hon inte. Hon är så himla frusen annars! Hon fick köra lite, men det var sådär populärt, hon var inte på humör, men skuttade över några hinder och genom däcket mot en matskål med korv.

Troll däremot var pigg och glad! Den första kombinationen innehöll gungan och en threadle som blev ganska svår, men Troll klarade alla svängarna utan fulsnurrar och svarade riktgit bra på hur jag visade, jättekul! Jag körde gungan utan att hålla i den, vilket fick honom att hoppa av några gånger, men eftersom han inte får bollen då och vi bara kör om så gick det bättre och bättre. Tror att han kommer gå riktigt bra om han får öva några gånger för han är verkligen mån om att komma i 2+2- position så snabbt som möjligt för att få sin boll. Nackdelen är att det bara går att träna gungan 1 gång/vecka i Natersta, eftersom gungan på Hu smäller så mycket att det inte känns lämpligt.

Andra kombinationen var en slalomkombination och Troll går gärna ut innan sista porten. Får jobba lite med det, det blev bättre efter ett par omgångar men det verkar som att han släpper slalomet och börjar titta efter mig och belöning efter ca 6 pinnar. Kanske handlar det bara om att verkligen vara noga med att träna på 12 pinnar? Vi hade lite problem med ett bakombyte innan en tunnel, men fick till det ett par gånger, jag kände iaf att vi har kommit framåt efter träningen med konhindren på hemmaplan!

Publicerat på 11 februari 2007, i Agility, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Ulrika:
  Det var friskt vågat av er att träna idag! Vi stannade inne i värmen och pluggade, både Leona och jag Men lydnaden gick kanon idag med Nero – han var så duktig!! Har funderat lite på My och har lite ideer…ha en bra vecka!

  Eva:
  Ett tips är att lägga en kudde (el likn) under gungan, som dämpar smällen? Alt tejpa fast skumgummi på nedfarten. Det fick vi göra på Husdjursmässan för nåt år sen, den smällde i mattan så det gick hål 😮

  Cissi & Happy:
  Tack! Det var verkligen extra kul att få det filmat på riktigt, jag kanske skulle försöka fixa det till varje tävling så kanske det alltid går så bra…

  eva marie:
  jag lägger mattan dubbelvikt, då smäller det inte så mkt… du kan ju också lägga en av stolsdynorna. jag brukar tänka att klarar de den gungan klarar de ALLA!

  Gilla

%d bloggare gillar detta: