Vallningsdag

idag hade jag en ledig dag för att plugga och den utnyttjade jag förstås för att göra saker som man bäst gör i dagsljus, som att valla! Tyvärr kunde Barbro inte följa med, vilket innebär att jag och Troll på egen hand skulle dela av en lämplig vallningsgrupp från den 100 får stora flocken. Det gick åt h-e! Fåren är märkta efter om de är dräktiga eller inte och det bästa är ju att plocka ut en grupp med tackor som inte är dräktiga, men det gick verkligen inte! Jag fick ut ett par grupper, men då var det alltid en jättetjock tacka med och det är ju inte så bra.. Efter 45 minuter gav jag upp och så körde vi (efter Barbros råd på telefon) på hela flocken. Det blir ju inte så springigt när det är så många, plus att de verkligen är vana vid hund så inte är det stressigt heller. Troll var rätt så trött när vi skulle börja träna på allvar och första omgången så var han lite springig och flankerade inte ordentligt. Men nästa pass varade i 10 minuter och då gick han såå himla bra! Han var helt ”lös” i huvudet och gick bara kalasbra, tog rätt på away/come bye, lade sig snabbt på lie down, gick sakta i drivningen och balanserade jättefint! Så himla härligt när han slappnar av och bara vallar och är mjuk i flankerna så att det inte alls blir springigt utan bara flyter!!! Så jag slutade innan klockan ringde för att det gick så bra!

Nu på kvällen körde jag lite lydnad. My har verkligen fattat target, nu kan hon springa iväg och trampa på den. Apporten gick skapligt, något steg bakåt sen sist, men ändå bra. Men sen ville hon inte mer och jag hade inte tålamod att hopa och skutta när allt hon vill är att gå och lägga sig påsoffan, inte leka med mig. Suck. Vet inte riktigt vad jag ska göra för att få upp motivationen på henne.

Troll gick bra i ff, gjorde en kalasbra inkallning och fin dumruta. Vittringen gick sådär, tror att snön ställde till det och sen höll jag i en pinne som jag tror att någon annan kanske har hållit i på en annan träning för han ratade den pinnen helt. Om det var därför han ratade den så är det ju fantastiskt, men jag måste tänka på att aldrig mixa pinnarna. De märkta är de enda jag får ta i och vice versa. Vittringen är verkligen en färskvara, precis som fria följet.. Har planerat in lite tävlingar för våren, det finns en hel del som ligger inom kanske 6 mils radie!

Publicerat på 13 februari 2007, i Lydnad, My, Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Vallningsdag.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: