Idag var hon GRYM!

Kom precis hem efter årsmöte med ÖVK, östergötlands vallhundsklubb. Fascinerande att jag nog faktiskt kände fler människor där än vad jag gjorde på LBK:s årsmöte i lördags trots att jag är mer aktiv i BK, men det är nog kurserna i vallning som gjort det. Vi fick iaf en genomgång av de nya reglerna av Mosse och jag kan visst starta i vilken klass jag vill, IK1 (inoff internationell den lättare, fd öppen klass) , IK2 (inoff internationell den svårare, fd segrarklass) eller CK (certklass), men jag tror att vi satsar på IK1 till att börja med! Särskilt med tanke på hur gårdagens delning gick.

Vovvarna har varit hos hypersnälla Eva-Marie hela dagen, TACK snälla, vad skulle jag göra utan dig!

Tränade en snabbis på kvällspromenaden, framför allt My och JÄKLAR vad hon kunde idag! Det är sånt varannandagsväder på henne så det är svårt att hänga med.. Måste bara analysera när, var och hur, så att jag vet hur jag ska locka fram det. Hon hängde med i fria följet, raka sättanden i svängarna, bra läggande trots snö, bra inkallning med rakt sättande och hyfsade ställanden. Och igår kunde hon inte alls sitta rakt och vägrade helt att samarbeta?? Men det är ju himla skönt att iaf veta att hon tycker att det är kul ibland.. Då MÅSTE det ju gå att jobba upp så att motivationen blir bättre.

Publicerat på 14 februari 2007, i Lydnad, My. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. eva marie:
  Inga problem, dte är bara roligt! Men du… när ska du skaffa en riktig hund? Är det inte dags snart??? (se min blogg)

  Ulrika:
  Hej! jag har varit i Göteborg ett par dagar…men mina tankar om My kom när jag funderar på Nero och hans motivation. Det behövs lite X-tra dragkraft för att få honom att tända till, pröva med att överraska My! inte med mat utan med lek/bus, jaga henne. Om du låter henne ”bara” titta på när du tränar Troll? reagerar hon på det?

  Reneth:
  Va kul att att My gick så bra i dag.

  Lena!:
  Men på ett sätt är det mer rättvist nu för du HAR ju faktiskt 2 hundar!!(även om en är ständigt i valpstorlek) L

  Heléne,Jacke&Mick:
  Kul att kika in på din sida och läsa att även den lilla tjejen visar championstatus!! 😉
  Har du planerat in någon tävling med henne?
  🙂 Heléne, Jacke & Mick

  Gilla

%d bloggare gillar detta: