Träningsfredag

Skolan varade hela dagen idag också, på förmiddagen analyserade jag vattenprover från ett par dystrofa sjöar och de var väldigt olika trots att det bara var några hundra meter emellan dom! Sen plockade vi Chaoboruslarver, en mygga vars larver lever i vatten och räknade dom. På eftermiddagen hade vi ett 4-timmars seminarie om sjöar, kemiska analyser och hur man tolkar dom. Det är riktigt roligt och jag lär mig massor! Nackdelen är att min axel INTE gillar 7 timmars stillasittande och värker rätt rejält efter ett sånt pass. Då är det skönt att ta en promenad och träna hundarna, musklerna mjukas upp då.

Båda jyckarna har fått träna lydnad och Troll fick dessutom köra lite agility. My har markerat lite på ett framben, det syns eller känns inget, men hon fick gå en kortare promenad och fick hoppa över hoppandet. Jag hoppas att det går över med lite vila, det syns bara i början av promenaderna och verkar försvinna när hon är varm.

Troll

Lydnad: Jag måste verkligen ta tag i att förlänga perioderna mellan bollbelöningarna för att verkligen få det att funka på tävling och därför körde jag ett fritt följ, dumrutan och en inkallning med bara klappar emellan och boll efter inkallningen. Han gick riktigt bra, ingen frustration pga av utebliven belöning, inget gnäll, utan bara koncentrerat jobbande. Avslutade med en fjärr och jag tror att han kan ha missat ett sättande, men det var mörkt så jag är inte säker. Han satte resten av förflyttningarna iaf. När vi kom hem efter promenaden körde vi vittringen och det gick sådär. Det är ju som sagt en färskvara och nu har det gått någon vecka sen sist. Tror att det löser sig med mer frekvent träning som det gjorde sist.

Agility: Det var ju förstås av varianten ”trädgårdsagility” med konhindren och först fick Troll bara hoppa på framåt, sen lite framförbyten och bakombyten och threadles.. Bakombytena tänkte jag lägga till ett ”ut”-kommando på, vilket gjorde att han svängde åt fel håll varje gång jag sa ut, men med tanke på hur mycket ord han ändå kan så borde det ju inte ta så lång tid för honom att lära sig det här också! Han gick iaf bra, är vändbar och lyssnar utan att stressa!!

My

Lydnad: Började med apporten och hon ökar verkligen tiden som hon kan hålla i den utan att släppa! Hon kan dessutom sitta ner medan hon håller den! Emellanåt så får hon återfall och traskar iväg med den men det händer mer sällan nu!

Sen gick vi ut i trapphuset och tränade lite ff, lägganden, inkallnigar och ställanden. Hon är lite seg i ff, går jättebra på raksträckorna, men sackar i högersvängarna och framför allt i språnget! I svängarna testade jag nu med att belöna direkt efter svängarna för att få upp farten. Jag försökte leka upp henne för att få upp farten i språnget, men hon blir bara tveksam och stannade till slut och sen var hon inte riktigt på humör efter det. Hennes metod när hon inte vill eller inte fattar är ju att bara ställa sig och titta och inte göra något alls och jag har verkligen ingen aning om hur jag ska hantera det?? Så jag gick vidare till läggandena och hon lägger sig verkligen jättesnabbt och har dessutom fattat att hon ska ligga kvar!! Inkallningarna gick rätt så bra och ställandena också. Även där har hon fattat att hon ska stå kvar. Men tyvärr så hängde segheten i ff med så transportsträckorna innan läggandena och ställanden var rätt så sega.

Imorgon ska vi träna lydnad med Bea, det ska bli kul!!

Publicerat på 16 februari 2007, i Agility, Biologi, Lydnad, My, Studierna, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Heléne,Jacke&Mick:
    Jacke kommer dubutera när det blir varmt och torrt! Men innan gräset hunnit växa så mycket att han inte ser apporterna på dirigeringen. 😉 M a o har vi en kort men intensiv tävlingssäsong, ha ha!!

    eva marie:
    nu e vi hemma igen och vill gärna promenixa! i morron åker jag till uppsala, men annars vill vi gärna promenixa i vcekan

    Gilla

%d bloggare gillar detta: