Troll vurpade..

Agilitytträning i Natersta ridhus nu på kvällen och Troll gjorde en riktigt otäck vurpa genom däcket. Han missbedömde avståndet, fastnade och slet loss däcket från ramen och landade på nacken med däcket fortfarande runt kroppen. Mitt hjärta stannade en stund och jag trodde verkligen att han brutit nacken, men han bara reste sig upp och kom fram till mig och verkade helt okej. Han var lite skärrad bara! Tur att det inte var första kombinationen utan att han var ordentligt varm i kroppen, jag såg inga hältor eller något tecken på att han hade ont efteråt.. Vi körde vidare eftersom han verkade okej, men just nu undrar jag om det inte hade varit bättre, åtminstone för mina nerver att sluta köra efter det. Troll ville inte hoppa genom däcket sen utan tog ramen ett par gånger, men sen flöt det på som vanligt. Annars gick han bra, missade slalomingånen ett par gånger, men kf satt både upp och ner! Han är inte så snabb över gungan och balansen som jag vill, men jag tror att han får upp farten bara han får upp självförtroendet över gungan. Det är ganska nyligen jag slutade hålla i gungan och balansen är han nog lite misstänksam mot för att den liknar gungan. Vi hade med en släppbana också och det gick kanon! Både att skicka framåt och att kalla in över den!

My tränade lite på slalom och på släppbanan och hon var på ett riktigt bra träningshumör idag! Anna passade godisskålen och så fick hon springa över två hopp och genom en tunnel och det var full fart hela vägen! Kul!

På förmiddagen var vi och vallade, Barbro har nu plockat ut en grupp med fem smala och smärta (inte dräktiga alltså) tackor! Troll gick super idag och jag kände verkligen hur långt vi har kommit sen i höstas vad gäller styrbarheten! Nu kan han fösa ordentligt och med korta sidkommandon kan jag styra honom rätt så bra! Fortfarande långt ifrån perfekt, men med mycket bättre precision än förut! Vi tränade lite på cirkeln också, i de där svår lägena när han kommer in med dom efter ett hämt och jag vill få honom att gå från kl 12 till kl 9 el 6 och starta rakt mot fåren i det läget. Det är INTE lätt, men det måste ju läras in det också. Det är svårt, men verkligen nyttigt att gå ur balans också! Vi tränade ockå en hel det på drivning, då framförallt tempo och att kunna svänga och hålla sig på cirkeln. Det gick ganska bra, även om vi har en del att jobba på innan det blir perfekt, men jag kan iaf få ner tempot till långsam skritt och hålla det där, och det är ju ett framsteg sen i höstas helt klart

Lydnadsträningen igår tillsammans med Bea, Soda och Heba gick riktigt bra! My reste sig på platsen, men hon frös… Får lägga henne på underlag nästa gång, det räcker visst inte bara med ylletröjan på sig. Annars gick dom bra, båda två, vittringen satt 3/3 med Troll idag! Fortsatte med planen att köra fler moment innan belöning med Troll och det gick kanon!

Nu satte brandlarmet igång efter ett pannkaksförsök, får nog ge upp bloggandet och satsa på pannkakorna om det ska bli någon mat till mig ikväll!

Publicerat på 18 februari 2007, i Agility, Lydnad, My, Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Ulrika & Nero:
    Oj! vilken vurpa hoppas att det gick bra! Det låter som att My börjar upptäcka att det är kul med agility! Hon har förresten blivit utmanad av Nero…kolla min blogg

    Åsa o toktassarna:
    Blä, vad hemskt! Man blir så himla rädd när de vurpar sådär…

    Gilla

%d bloggare gillar detta: