My utmanad

Vilodag idag, jag är trött och axeln är dålig. Hundarna har jobbat i helgen och det kan ju vara nyttigt att ha tråkigt ibland också.. Troll verkar vara helt fräsch idag trots vurpan igår, dom har visst änglavakt tokvovvarna! My hade sönder sin fina, dyra sele från Gustav & Evita så nu måste jag sätta mig och laga den. Som tur är var det bara spännet och jag tror att jag kan fixa det med ett nytt spänne..

Mammas hund Tilda är dålig, hon har cancer och började blöda näsblod i höstas, men var pigg för övrigt. Nu har hon fått en knöl över ögat och ser ganska grotesk ut. Mamma vill inte åka till djursjukhus, men letar efter en veterinär som kan komma hem, men såna är det visst inte gott om! Det är inte dags ännu, men hon har blivit snabbt sämre och bara senaste veckan eller så har hon börjat tappa aptiten och är trött och galopperar inte längre.. Det är verkligen sorgligt, det skär i hjärtat när jag ser henne och hör henne för hon har slem i nosen/halsen och rosslar när hon andas.. Lilla voffsan, hon är 12 1/2 år gammal och har varit oerhört pigg och frisk hela livet, men nu är hon inte pigg längre..

My har blivit utmanad av Nero!

Var är hunden född?
Jag är född hos Doris Wergård, Whispering Valleys kennel utanför Borås.

Hundens favoritgodis?
Eftersom min matte är en tråkig vegan och inte gillar att ha kött hemma så blir det inte så mycket omväxling på godiset.. Men jag gillar korv och köttbullar och det är hon iaf generös med när hon vill att jag ska göra saker!

Hur många egna halsband och koppel har hunden?
Jag har ett halsband från Gustaf & Evita, det är rosa och svart med rosor på! Ett svart koppel har jag också. Sen har jag en sele som jag alldeles nyligen tuggade sönder för jag hade tråkigt i bilen. Matte måste ju få veta när jag har tråkigt så hon ser till att det inte händer igen! Jag jobbar på uppfostringen nämligen!

Hur ser hundens förhållande till vatten ut?
Jag är en fin tjej så jag undviker vatten. Helst sånt som kommer uppifrån, det är riktigt äckligt! Vattenpölar är sånt som jag undviker och simma vill jag helst inte heller. Jag ahr gjort misstaget att hoppa i vattnet när brorsan och matte var i, men det var ganska äckligt tyckte jag.

Har hunden några ”kläder”? (täcken el. liknande)
Jag har en ylletröja som luktar får och ett blått varmt täcke. Jag hatar att ha täcke på mig, fast det är ju lite skönt att slippa frysa när matte tränar med brorsan!

Har hunden något speciellt kännetecken som skiljer den från andra hundar i samma ras/färg?
Nä, jag har kanske lite för lite päls, men annars är jag fullt normal

Hur reagerade resten av flocken (tvåbenta som fyrbenta) när den nya hunden flyttade in?
Min brorsa var inte alls glad! Han bara morrade och jag ville alltid vara nära, men han gick alltid när jag närmade mig! Fast efter ett tag så vann min charm som den alltid gör

Vad är/skulle vara den absolut bästa belöningen hunden kunde få?
Jag vet inte ritkigt än.. Jag tror det finns bättre saker som matte inte har kommit på att jag kan tycka om än! Fast jag gillar korv, kampa om mjuka leksaker och att ligga på mattes mage och bara myyysa..


Vad är det bästa hunden vet?

Att ligga i sängen/soffan nära matte och ha det mysigt.. Jag gillar värme, duntäcken, tempurkuddar och att mysa med nosen nära mattes hals

Vad är det värsta hunden vet?
Att vara ensam och att gå ut när det är kallt och regnar.. Jag är ju en FIIN tjej!

Har hunden någon alldeles speciell egenhet?
Jag är extremt kelig och kroppskontaktsökande! Vill sitta i knät jämt! Det är inte för inte som jag kallas Mysan!

Något hyss som hunden pysslar med?
Jag brukar hoppa upp på mattes skrivbord och hämta saker som pennor och sånt som jag tuggar sönder. Sen försöker jag få tag på disktrasor och toarullar så ofta jag kommer åt! Det är mysigt att ha sönder sånt

Var sover hunden på natten?
I mattes säng förstås!!

Vad får hunden för foder?
Jag har ätit Precept Competition, men jag föredrar Trolls mat så nu har matte gett med sig! Nu äter jag alltså Precept Endurance och det passar mig jättebra!
Vad tror du skulle vara hundens drömtillvaro?.
Att det vore sommar jämt så man slapp frysa och jag kunde växla mellan att bli uppvaktad av nån snygg kille eller sheltien Nova (hon är söööt) och ligga på mattes mage! Sen någon promenad ibland med polarna Tigra och Lovis och Troll förstås!
Hur reagerar hunden när den får några dagars vila?
Jag försöker kanske hitta något att äta sönder, fast jag gillar ju att ta det lugnt och ligga i soffan också!!

Minst fyra hundar vi skickar vidare det här till?
Tigra hos Eva-Marie,  Yacki hos familjen Svensson! Sen tror jag dom flesta redan har svarat på den här utmaningen..

Publicerat på 19 februari 2007, i My, Tilda. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Ulrika:
    Usch vad tråkigt med Tilda, men tyvärr är det priset vi får betala för att få ha nära och kära. Förr eller senare förlorar vi dem i detta livet. Hoppas att hon får ett fint och smärtfritt slut, det är hon värd!
    Var rädd om dig också och vila

    Gilla

%d bloggare gillar detta: