Tilda har lämnat oss

Idag tog min mamma beslutet att låta Tilda somna in. Hon fick under dagen allt svårare att andas och fick attacker när hon knappt fick någon luft alls. Livet var inte roligt längre för Tilda. Distriktsveterinären kom hem till mamma så Tilda slapp åka till djursjukhuset och hon fick lugnande först och allt gick väldigt lugnt och fint till.

Tilda fick 15 valpar varav den bästa blev brukschampion och tjänstehund. Hon har fått andrapris på ÖK och har tävlat i agility, men var rätt så okontrollerbar på banan och vi diskade oss nästan jämt. Hon var arbetshund på gården och klarade både får och envisa ungtjurar galant. Men framför allt så var hon en älskad familjemedlem, mammas femte bebis och en väldigt stark personlighet. Hon hade många små egenheter och var väldigt pratglad. Hon kunde säga nästan allt med gnäll och intensiva blickar, hon var barnsligt förtjust i valpar och ingen gissade rätt på hennes ålder när hon lekte bort unghundar och ville fortsätta leka långt efter att alla andra tröttnat.


Jag har tränat mina vovvar idag, vi har både vallat och tränat lydnad och det har gått bra, men ikväll går mina tankar till min mamma och lillebror, vars hem plötsligt blivit tomt och ödsligt..

Sov gott Tilda, vi glömmer dig aldrig!

Publicerat på 20 februari 2007, i Foto, Tilda. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. em & ligan:
  skickar en tanke och kramar om…

  Ulrika & Nero:
  Kram från oss också

  Svensson:
  Kramar från oss

  Åsa o toktassarna:
  Ledsamt, tur att hon haft ett långt och bra liv!

  Monia:
  Kram

  sofia & vovvarna:
  Kramar

  Gilla

%d bloggare gillar detta: