Pluggeli pluggeli

Nu är jag lite busig och smiter från hemtentan i 5 minuter för ett blogginlägg.. Det går hyfsat faktiskt, jag har gjort 2,5 frågor ungefär av numera 4 (se gårdagens blogg)!

Igår var jag och Anna på HU och tränade lydnad. Troll gick inte alls bra, han har fått för sig att han ska slänga sig ner i rutan när jag säger stanna, dessutom hamnar han för långt fram så att framtassarna hamnar utanför, riktigt dåligt! Jobbade med det ordentligt och sen kändes det lite bättre, men jäklar vad envis han kan vara när han har fått för sig att han alltid ska lägga sig ner i rutan! Jag kör nästan aldrig med ligg för att han inte ska dra förhastade slutsatser, men nånstans blev det visst koko ändå.. Ff gick skapligt, fast han ramlar fram lite. Sen körde vi dumrutan och det gick inte alls! Han satte sig inte! Fattar inte vad som hände, men även det fick jag igenom skapligt. Nästa problem var dirapporterna, där han gick ut åt höger helt rätt, men vek av vid rätt apport och vände och tittade på mig! Lite för svår träning sensate tiden kanske.. Måste peppa honom lite så att han vet vad som är rätt. Nu blir det hårdträning till nästa helg!

My gick riktigt bra däremot, vi började träna på tandvisning och det går bättre och bättre. Klicker och korv är det som gäller och att Anna långsamt avancerar så att hela handen täcker huvudet. Lite taskig träning egentligen, stora hundar skulle ju aldrig behöva stå ut med sånt och jag tycker verkligen att det är ett orättvist moment för de små hundarna! Man skulle väl kunna ha nån annan mer rättvis hanteringsövning? Ff gick också bra, gjorde det bara väldigt lätt och mycket beröm. Läggandet kan hon jättebra, men stannandet är det värre med. Inkallningen gick bra och hoppet också.

Åkte iväg nu på morgonen innan frukost och vallade med Troll! Inga nya lambisar idag, men de som finns är hiskeligt söta! Det är nästan så att jag vill stoppa in ett under tröjan och ta med hem! Troll gick bra, fast lite het i drivningen i början. Han blev dock mycket bättre efter en stund! Han blev riktigt trött och jag körde betydligt längre än vad jag tänkt för att delningen inte funkade! Jag fick inte isär fåren! Behöver verkligen träna på det! Ett par gånger fick jag isär dom fast då var Troll där och tryckte ihop dom igen... Till slut fick vi till det och då fick han jobba lite på att hålla isär dom. Nyttig träning. Vi ska nog få till det nån gång..

Nu ska jag tillbaka till tentan..

Publicerat på 16 mars 2007, i Lydnad, My, Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Ulrika:
    Lycka till med tentan! Du fixar det ska du se, visst finns det järnvilja hos Hedvig …och vovvarna!

    Gilla

%d bloggare gillar detta: