Uppladdning

Jag och Troll jobbar på att hitta formen inför söndag! Igår blev det en ordentlig genomkörare med alla moment utom metallen/hoppet och vittringen. Känns att jag inte hållit igång träningen som jag borde ha gjort när jag hade vädligt mycket i skolan, men det kan inte hjälpas. Ibland hinner man inte bara. Just nu känns det iaf som att den här kursen kan bli lite lugnare. Det är iaf mer självstudier och sånt gillar jag. Fast disciplinen är dålig ibland, som nu när jag egentligen borde kolla på en föreläsning på internet! Det dumma med den här kursen är att vi är i Kalmar vissa veckor. Hundarna kan då itne följa med och jag måste fixa hundvakt och dessutom ligger första veckan efter påsk så att jag kommer hem på fredagen och Linköpings BK har en lydnadstävling på lördagen. Och det går ju inte. Tyvärr. så jag får strunta i en tävling som ligger nära och bra, både i avstånd och i tid annars.

Igår så gick det mesta av lydnaden bra förutom rutan. Den gick åt helv*e kan man säga. Han har glömt bort allt som har med rutan, förutom att man ska springa till den i full fart. DET sitter iaf. Trevligt också att han har så mycket motor att han fortsätter springa även om jag säger FEL och kör om. Igen. Och igen. Sen är han lite ostrukturerad i ff tycker jag, fladdrar lite och håller inte riktigt positionen. Även dumrutan kändes lite ofokuserad. I fjärren gör han gärna två tramp med baktassarna i sättandet efter ståendet. Resten klarade han bra!

Idag körde vi därför bara det som gick dåligt igår, dvs först rutan, sen fjärr och sen fria följet. Ruta gick mycket bättre idag, jag la ut en target första gången och sen körde vi säkert 10 gånger hjärntvätt och han fixade det skitbra! Skönt! Måste bara hålla i intensiteten nu som att vi inte tappar det igen! Fria följet kändes också mycket bättre idag. Mer stabilt. Backandet går sådär så vi tränade massor, gjorde annat och körde igen och då kändes det bättre. Det är så många moment som måste finslipas hela tiden, de som ligger på toppen måste ju lägga ner otroligt mycket tid för att hålla sig där tänker jag! Fjärren kändes ok idag, fast den är inte helt perfekt. Mycket snyggare än i höstas, men två små tramp ofta.. Det är just i kombinationen ligg till stå till sitt. Då är det långt mellanrum mellan fram -och baktassar och det är svårt att sätta sig utan att röra baktassarna. Men det SKA gå!

My körde apporten inne idag, samt lite kontakt i ff och stanna. Hon var glad, pigg och har verkligen gjort framsteg med apporten!

Publicerat på 20 mars 2007, i Lydnad, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Medde:
  Vi håller tassarna på söndag!

  Ulrika:
  Lycka till på söndag! Nero och jag tränade på BK idag, det var väldigt nyttigt med störningar runt omkring

  Lena:
  Så det är dax nu! Ja det är mkt som ska klaffa på ett och smma tillfälle.Vi håller så klart alla tummar för första certet ,

  Gilla

%d bloggare gillar detta: