Fyrtal i nollor och en stank av koskit

Trollboll kom hem kl 23 efter att ha varit hos Barbro fredag och lördag. Han stank koskit och var så himla smutsig så jag var tvungen att åtminstone tvätta av fötterna och under magen på honom, resten får vi ta ikväll!

Har tävlat idag,elitklass lydnad, men det gick inte särskilt bra. Vi började emd att försova oss, pga omställning till sommartid. Jag visste att det var, men min telefon var konstigt inställd så den ställde tiden åt fel håll! Jag var lite trött så jag reflekterade inte över att tiden stäldles åt fel håll, så istället för att vakna vid halv sju så vaknade jag halv åtta och det var bara för att jag fick ett lycka till-meddelande från Eva Marie! Tack!

Själva tävlingen då.. Kom dit lite sent, Troll var jättehet. Drog spiken och värmde upp i fem minuter (=alldeles för kot tid) innan vi startade. Började med sittande i grupp och döm om min förvåning när Troll kom travande runt hörnet efter halva tiden! Sen på platsen så kröp han 5 meter framåt. Det har heller aldrig hänt förut! Fattar inte vad som hände, men troligen så var han inte inställd på vad jan skulle göra..?

Det var ju redan kört för vår del så jag tog resten som träning. Han var fladdrig i ff, vet inte hur jag ska få honom mer fokuserad på tävling. Måste träna oftare med andra och bli dirigerad. Hela tiden!!!
Dumrutan gick iaf skapligt, tog ett par steg och var lite fladdrig, inkallningen gick rätt bra, men han kunde haft ett bättre tempo på sista sträckan.

Rutan låg jättedumt, konen till dirapporterna låg nämligen mellan mig och rutan så den var det första som hundarna såg! Så Troll sprang dit och jag tänkte att eftersom jag redan hade två nollor så kunde jag ju lika gärna ta en till så jag kallade in honom och körde om. Då gick han perfekt! dirapporterna gick bra, förutom att han gick något för långt så jag fick ge ett extrakommando in mot konen. Apporteringen över hinder gick skapligt, fast han satte sig för långt från mig och gnällde till när han greppade apporten. Dessutom slog han tycdligen i, det märkte jag inte ens. Vittringen tog han fel pinne på, vet inte varför, men han nosade på alla pinnar och sen tog han fel precis innan han kom in. han flyttade på den rätta misstänker jag så den låg väldigt nära en annan pinne och så tog han fel. Fjärren gick skapligt förutom att jag fick ge dk vid båda ställande. Tl beordrade ligg-stå-sitt två gånger ”för att vara snäll” sa hon, men jag fattar inte vad som är snällt med att ge den svåraste sekvensen två gånger?? Han flyttade sig tydligen 1 dm också.

Nu känner jag mig iaf glad över att han var tyst i hela ff!! Himla skönt! Sen blev jag rätt laddad till nästa tävling.. Nu jävlar!!

Publicerat på 25 mars 2007, i Lydnad, Tävla, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. eva marie:
  så lite så nästa gång, då jävlar!

  Lisa:
  Bra jobbat Hedvig! Det är bara att ge sig på det igen. Vad gäller fjärren…det brukar vara lättare för hundarna att ställa sig upp från liggande än att sätta sig upp från liggande…konstigt nog!
  Vi ses!

  Ulrika:
  Men visst var det rätt kul med agility idag? och en buspromenad med två charmerande killar. Ladda järnet!
  Reneth:
  På det igen Hedvig. Det går säkert bättre då!!

  Sandra & Thyra:
  Oj, vad onödigt att ställa dir.konen sådär…

  Bättre lycka nästa tävling! Kommer och hejar på er i helgen

  Eva:
  Positivt att han inte gnällde!!!

  Heléne,Jacke&Mick:
  Glömde säga det till dig när vi sågs i dag… Har kollat upp, och du får inte säga ”kom hit” utan bara ”kom” på de två sista inkallningssräckorna . Om alla domare är upplysta och informerade om detta vet man ju inte :-), men det kan ju vara onödigt och chansa och få avdra för dk. Sedan kan man ju alltid diskutera varför dom lagt in en (onödig?) regel om just detta när mycket annat är så oerhört diffust och godtyckligt!

  Gilla

%d bloggare gillar detta: