249 p..

Nu har vi gjort vår tredje start i eliten för i år. Jag var faktiskt rätt så nöjd efter programmet, Troll kändes mycket mer sammansatt och vi jobbade ihop oss snabbare än sist. Han var betydligt mer ihopjobbad i dumrutan och det kändes riktigt bra. Sen var det ju rutan då.. Enligt mig så gick han längs utkanten av den och sen in så att han stod precis på kanten. Jag försökte då få in honom och misslyckades, han sprang mot mig och sen tog kommandona slut. Enligt Anders, som satt i publiken, travade Troll lugnt rakt genom rutan så att jag tydligen hade lång tid på mig att stoppa honom och jag lät tillfället glida ur händerna. Jag vet inte vad jag ska skylla på, men jag såg helt enkelt inte att han var inne i rutan. Kanske var det snön, jag vet inte. Irriterande var det iaf!

Men vi tar det från början:

Sittande: Betyg 10, ua.

Liggande: Betyg 10, ua

Fritt följ: Betyg 8,5, sneda sättanden, håller ej position. Vi måste fila på exaktheten i ff. Han växlar inte position på träning, utan det har med den bristande fokusen på tävling att göra, men sättandena har nog blivit rätt slarviga..

Dumrutan: Betyg 8, DK, äter snö. DK:t var vid sättandet, jag var lite nervös att han inte skulle sätta sig, men det gick perfekt! TL sa att jag skulle ha gett honom vatten innan eftersom han åt snö, men det hade jag gjort! Men han ville inte ha vatten, bara snö.. Tokstolle

Inkallning: Betyg 9, sent ställande. Var kanske en snäll bedömning tyckte jag, bästa betyget jag någonsin har fått på en inkallning med ställande och läggande!

Rutan: Betyg 0, utför ej momentet. Ja, det här har jag redan kommenterat… Så jäkla surt!! Och mitt fel

Dirapporterna: Betyg 8, fel kom, sitter snett. Troll gick ut rätt, men snön förvirrade nog.. Många hundar hade fel på dirapporterna idag. Han gick iaf till den i mitten, jag sa FEL! och då släppte Troll fokusen på mittapporten och gick och tog den rätta! Kändes bra att ha ett kommando som betyder ”det var fel, försök igen!” i ett sånt läge!

Apportering metall och hopp över hinder: Betyg 8, läten. Trollboll gillar inte metallen så han piper lite när han tar den..

Vittringen: Betyg 8,5, sen start. Vet inte vad domaren menar med detta, om jag var sen i att ge kommando (tror jag inte??) eller om det var för att Troll sprang över apporterna och fortsatte en bit innan han vände och hittade dom och tog den rätta.

Fjärren: Betyg 10, ua. Riktigt roligt, första 10an i år, förutom i gruppmomenten! Sen tyckte jag inte att han gjorde det perfekt, men tyckte domaren det så..

Totalt: 249 p, 2:a pris och 3:e placering!

Det BRA var att jag var bättre på att vara här och nu, bättre på att samarbeta med Troll och jag såg inte ens några betyg! Jag släppte prestationskraven och jobbade för att göra momenten så bra som möjligt istället. Framsteg!

Det retliga då.. 7 p från 1:a pris och DESSUTOM hade vinnaren (Niina Svartberg) 264,5 p  så att om jag så bara hade fått en 5a på rutan så hade det räckt till vinst, med bamse-BIA-bädd och 15 kg hundfoder… Väldigt irriterande eftersom han VAR I RUTAN!! BARA mitt fel.. GRRR!

Nu ska vi satsa lite på agilityn, vi ska starta på några tävlingar i slutet på april och början på maj. Har dock tänkt att träna mycket lydnad under tiden, för nu måste vi få ordentlig ordning på rutan! Anledningen till att vi inte startar mer lydnad just nu är dels att jag inte har råd att åka på både lydnads och agilitytävlingar, så jag måste sålla lite och dels att det jag inte vill förvirra vovven för mycket genom att slänga in en lydnadstävling mitt emellan två agilitytävlingar utan då känns det bättre att vänta lite. Så därför blir det agility nu och mer lydnad igen i slutet på maj och i juni. Då ska momenten vara slipade, nollorna undvikas till varje pris och förhoppningsvis lite förstapris plockas in..

Efter tävlingen åkte vi en sväng förbi fåren och vallade på vägen hem! Två lite lagom långa pass blev det. Fåren var tokvilda och skuttade som ystra lamm, sötnosar! Troll gick riktigt lugnt och behärskat idag, framför allt i andra passet. Han föste bättre också tycker jag, fast vi har långt kvar tills att det sitter riktigt bra. Flankeringarna var fina, idag var det framför allt jag som måste tänka på att tänka rätt på höger och vänster.. Sen körde vi två delningar, det går lite framåt, men jäklar vad klistriga fåren är! Dom är jättesvåra att få isär för mig. Blir väl lättare när hunden kan hjälpa till mer… vilket ju är själva poängen! Kändes iaf totalt som ett bra pass!

Publicerat på 09 april 2007, i Lydnad, Tävla, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. sofia & vovvarna:
  Nej, så fruktansvärt retligt!! var i samma situation på Ilex’s första tävling, men det är nog ännu mer retligt i elitklassen… Men kul att allt annat fungerade idag!! Nästa gång ska du se att alla moment sitter och att ni får ett 1:a pris igen med bra poäng

  Lisa:
  Jättebra jobbat idag Hedvig! Men jag förstår att det svider med att ha missat Bia-bädden… 🙂 nu är ni ju i alla fall på g! Det kommer flera tävlingar.
  Ha de fint! Vi ses!

  Lena!:
  Shit 10 på fjärren!!DET är BRA!!Övehuvudtaget bra poäng Hedvig!Bara finslip här och där ju!!OCH DU KÄMPAR I ELITLYDNADEN!!!VAR STOLT!!!!!!!

  Linnéa:
  Heja Hedvig o Troll! Sitter rutan, så siter första priset! Kanonbra jobbat med tanke på underlag och väder!

  Reneth:
  Jag tycker ni är duktiga jag. Nästa gång flyter allt på och då du då kommer vinsten.

  Eva:
  Säger som Lena – Jäklar! 10 på fjärren – LYSANDE! Nu verkar ni vara riktigt stabila tycker jag. Gäller bara att alla momenten klaffar samtidigt (bara..) så sitter 1-prisen lätt som en plätt! KUL!

  Malin, Jens å dog:
  Hej! Hittade hit från din uppfödares sida! Hoppas allt är bra och grattis till första priset! Här är allt bra med oss och hundarna. Sköt om dig!

  Sandra & Thyra:
  Attans vad nära! Kul med flera höga poäng

  Gilla

%d bloggare gillar detta: