Man kan inte se för mycket av Öland!

Den här veckan har jag varit på Öland/Kalmar med skolan. Vi bodde på en forskningsstation på Öland och hade föreläsningar på Kalmar högskola! Jag lyckades med konststycket att köra fel 3 gånger i tisdags, mest för att jag inte hade tittat så noga på kartan och den enda personen som hade varit där innan hade lite dåligt lokalsinne! En klasskompis sa när vi hade kört fel för sammanlagt 4e gången att ”man kan inte se för mycket av Öland!” Det blev vårt motto för den resan!

My har bott hos Åsa och Troll har bott hos Anna! Tack så himla mycket för hjälpen!! Tur att ni finns! Känns så himla skönt att veta att jag inte behöver oroa mig för hundarna när skolan skickar bort mig!

Igår var jag på Ledarskapsutveckling kurs 1, hos Studiefrämjandet. Den var mer intressant än vad jag trodde den skulle vara, en positiv överraskning! Hundarna fick sitta i hundgård hela dagen, ett bra alternativ till att ha dom i bilen nu när det blev så varmt!

Av de skälen så har dom inte tränat så mycket i veckan, tror att båda vovvarna fått jobba lite i agility med Åsa och Anna!

Idag så åkte vi med Eva Marie och tränade agility! Jag tränade framför allt på att hålla passen korta med timer på telefonen!

Troll

Tränade framför allt bakombyten vid kort tunnel. Gjorde en kombination som såg ut som en åtta med tunneln i mitten. Först blev det ett par missförstånd, mycket beroende på att jag handlade illa, men sen kändes det riktigt bra! Han klarade ingångarna till slalom bra, sög fint på hindrena och är samtidigt styrbar!

Sen körde vi lite kontaktfält på slutet. Han glömmer ibland uppfarterna och är lite het, men funkar bra efter påminnelse.

My

My var riktigt på hugget idag och hade en hel del energi. Hon började passet genom att äta upp två hela korvar, dvs sitt träningsgodis för att jag lagt det lite för nära henne.. Klantig matte EM tyckte jag ska köra ännu kortare pass med henne än vad jag gjorde idag och det ligger nog nåt i det. Jag har en tendens att köra för länge med henne..

Hon gick bra iaf, hoppade och sprang genom tunnel och platta tunneln med en himla fart! Tränade slalom med två pinnar och kastade godis, hon fattar beteendet men gör det väääldigt långsamt. Ett steg i taget.. Kf gick bra också, hon har bra fart över A-hindret och balansen och tycker att dom båda är riktigt roliga nu! Det var inte alls länge sen hon tyckte de var läskiga så det är ett stort framsteg! Så fick hon gunga lite och hon tycker att det är helt okej att dunsa ner från 10 cm håll. Framför allt så tyckte hon att hela passet var roligt! Det är ju riktigt kul!

Publicerat på 15 april 2007, i Agility, Biologi, My, Studierna, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Reneth:
  Äta upp godiset det är en bra start om man ska bli duktig vet du. Dilba är en liten rackans godistjuv, så det är många gånger man har gått med henne runt runt innan start för att hon har tjuvätit något hon inte borde (godis, köttbullar andra hundars frukostar eller någon som någon annan hundägare lagt lite slarvigt nära), för man vill ju helst inte att hon ska dona med sådant på agilityplanen. Och jag känner flera bra hundar med samma tendenser, men man vill ju inte hänga ut någon så därför nöjer jag mig med att nämna vår egen hund

  Åsa o toktassarna:
  Hehe, ojdå, var ni på den nivån i slalom? Vi tränade på fyra pinnar

  Åsa o toktassarna:
  Värmen? Hon travade åtminstone förra veckan

  Åsa o toktassarna:
  Nej, hundar är inte lätta att förstå sig på… Men hon kanske är som Signe, hon vill inte träna varje dag och man kan bara göra en eller två repetitioner…

  Ulrika & Nero:
  Hej Mysan! Blir det premiär snart Vi ses i Tranås

  Gilla

%d bloggare gillar detta: