Helgen

Söndag kväll igen, tiden går hiskeligt fort. Jag sitter och filar på hur jag ska dirigera de små stackarna som jag helt och hållet styr över på onsdag när jag ska vara tävlingsledare för lydnadsklass 1 och 2. Hehe. Skämt åsido, det ska bli riktigt roligt!

Igår träffades Anna och jag för en träningsstund på BK. Inledde med lydnad, avslutade med agility.

Troll

Lydnad: Hela eliten klarades av. Lite småmissar, men har inte tränat så ihållande senaste veckan (att jag ska vara så dålig på att träna ordentligt när jag inte har någon tävling inbokad??).  Fria följet kändes skapligt, men han fick för sig att han inte kan sitta still när jag står still. Nej, då rör han sig och svänger på rumpan som om han hade myror i nånstans där man inte bör ha några. Han får för sig såna lustigheter ibland, som tur är brukar det inte vara så svårt att jobba bort dom igen. I dumrutan ramlade han fram i svängarna, orkar inte ritkigt hålla ihop. I inkallningen tränade vi mest på ingångarna, han slarvar lite. Rutan körde vi en lätt variant av, med target och utan kon, den måste ju sitta sen! Dirapporterna var lite förvirrat men rätt mestadels. Hoppet var en 10a rakt av. Vittringen missade han första, men varken jag eller Anna såg pinnarna, och Troll sprang rakt över dom och tog första bästa på tillbakavägen, efter en lång snurr på plan. Blir lite knäppt när han inte ser dom. Sen jobbade han bra nästa omgång. Fjärren kändes okej, men inte perfekt. Så det känns att vi inte är i högform, eller framför allt att vi inte har tränat varje dag. Färskvara, den där lydnaden…

Agility: Inte så mycket, men lite slalom, kontaktfält och en hoppkombination med lite byten. Slalomet känns bara bättre och bättre, men skulle nog behöva träna på slalom längre än 12 pinnar för han börjar tveka vid 10e pinnen. Kf kändes ok, men han springer förbi ibland, särskilt på Aets uppfart. Hoppen kändes bra!

My

Lydnad: My ska få köra väääldigt korta pass hädanefter och sen sitta och ha tråkigt, för att ladda henne lite mer. Så vi körde kanske 5 m fritt följ och sen 3 läggande under gång efter en paus. Hon kändes mycket bättre, även om det inte var en högprestation. Sist ville hon ju inte alls, så nu var målet bara att hon skulle jobba!

Agility: Här är hon betydligt mer tänd. Hon gungade på gungan, släppte den från kasnke 30-40 cm och det var helt lugnt, hon står bara i lekposition och väntar på korv. Sen slalom på 4 pinnar, långsamt går det och det blir inte alltid rätt, men första porten sitter nästan alltid. Testade ett fb på två hinder i en sväng och först vägrade hon hoppa, men sen fattade hon konceptet. Hon köper inte allt den här lilla myspinglan!

Idag åkte vi och vallade! 5 alldeles tossiga skuttande tackor blev rätt glada när dom fick komma ut, fast dom hade nog föredragit att stå stilla och beta istället för att fösas runt av en hund. Troll har problem att gå rakt mot fåren i fösningen, men det är ju svårt när det är drag åt alla håll. Skulle behöve träna på större fält och med lina. Små hämt gick bra, tempot var skapligt och drivningen kändes bättre idag. Fick skak piskan lite, men sen drog han verkligen ner tempot. Vi körde 2 delningar också och vi börjar bli lite bättre på det. Både Troll och jag tror jag. I af hade vi inte lika många misslyckade försök idag och Troll lyckades komma in mellan fåren även när det inte var en så stor lucka. Det tar sig sa kärringen som hade eld i håret…

I morgon ska jag till Kristianstad med skolan, My är hos snälla Eva-Marie och Troll är hos snälla Anna! Himla skönt med så bra hundvakter!!

Ett JÄTTEGRATTIS till Eva-Marie och Piraya som idag tog det tredje agility-CERTET och alltså numera är DUBBELCHAMPION!!! Heja heja, ni är BÄST!!!

Publicerat på 22 april 2007, i Agility, Lydnad, My, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Åsa o toktassarna:
  Du får åka till HU o träna på lång slalom då. Jag körde en del på 24 pinnar för att Lovis skulle hinna känna rytmen o jag tyckte det gav resultat!

  Lisa:
  Tack för din insats som tävlingsledare i kväll Hedvig! Det gick ju strålande! Var så säker att vi vill ha hjälp av dig flera ggr!
  🙂

  Reneth:
  Hoppas att du styrde dem rätt, för en klubbkompis till mig skulle vara med i går kväll.

  Reneth:
  Så bra snyggt jobbat Hedvig

  Gilla

%d bloggare gillar detta: