Såna j*vla idioter!

Idag har vovvarna och jag haft en riktigt obehaglig upplevelse. Vi gick ut på lunchpromenad på andra sidan Rydsvägen och jag såg två bilar framför mig. Den första var en distriktsveterinärs och jag gick fram och frågade om det var något särskilt som hände, eftersom han stod där. Det var det inte, bara ett par hundar som gick lösa, sa han. Så jag fortsatte, men stannade en bit från bilen, så att ägarna, en man och en kvinna, kunde fånga in hundarna. Mina hundar var fortfarande kopplade. De hade fått in en hund i bilen och ropade på den andra, som såg ut som en stor korthårig bc, men den rusade förbi bilen och ägarna och kom i full fart mot oss med svansen rakt upp! Den gick rakt på Troll och de började vråla, morra och bita mot varandra, precis som två hanhundar i slagsmål gör. Jag tappade My men höll kvar i Trolls koppel och försökte få bort den andra hunden, men den gick verkligen på Troll och jag försökte få in en spark på den andra hunden och lyckades till slut, varpå den gick undan.

Jag tycker att den här historien är tillräckligt illa här, min ena kopplade hund blir attackerad helt oprovocerat av en lösspringande hund, men tyvärr slutar historien inte här.. Kan dock börja med att säga att Troll inte blev skadad på något sätt, däremot blev han väldigt upprörd och stod bara och skällde, precis som han gjort andra gånger när han blivit oprovocerat påhoppad.

I varje fall så satte dom sig i bilen och jag gick vidare. Men jag kom inte längre än kanske 10 meter innan mannen (ca45, långt hår i svans, ölmage och väldigt  tatuerad) kom ut ur bilen igen och ropade på mig. Jag trodde faktiskt först att han skulle be om ursäkt, men icke. Han ville ha mitt namn, personnummer och telefonnummer för att han skulle polisanmäla mig för att jag sparkat hans hund! Jag blev rätt så chockad och hade verkligen inte lust att lämna ut mitt namn heller! Så mannen säger att vi kan ju fråga veterinären om vad som hände och jag samtycker, men veterinären pratade i telefon och det tog en ganska lång stund. Under tiden är mannen vansinnig och frågar om jag tycker att det är okej att sparka andras hundar och att om jag tyckte att han skulle sparka hundar då han jämnt hade stålhättor på sig och jag försökte säga att jag försvarade min hund och att jag faktiskt bara hade mjuka gymnastikskor på mig som knappast kunnat skada hans hund, men han var så upprörd så att han inte lyssnade. Jag försökte också säga att dom brutit mot lagen eftersom dom haft sina hundar lösa i skog och mark utom kontroll, men dom menade att dom haft hundarna under kontroll. Man kan ju undra hur i hela friden hunden kom fram till oss i full fart om den var under kontroll?? I min värld har man inte hundar udner kontroll om man inte kan hindra den från att springa fram och attackera andra hundar. Dessutom klappade mannen Troll (som verkligen är snäll mot alla människor, tyvärr i det här fallet) och sa till Troll ”ja du kan ju inte rå för att din matte är knäpp”. Jag drog snabbt till mig Troll.

Jag försökte ringa polisen, men kom inte fram innan veterinären pratat klart, och när jag såg det så hade mannen och kvinnan redan dragit sin version av historien som löd att deras hund sprungit fram för att hälsa och att jag då sparkat honom. Jag fattar verkligen inte, det känns som att man är från helt olika planeter när dom menade att hunden vill hälsa och leka när han verkligen bråkade högljutt med Troll?? Dessutom så sparkade jag hunden när dom bråkade, när dom redan var i fullt slagsmål, så jag sparkade knappast oprovocerat.

Veterinären hade tyvärr inte sett något, förutom att jag stått med mina två hundar och en hund som uppenbarligen inte varit min och det enda han kunde säga var att det inte finns några ursäkter för att hunden sprungit fram till oss. Jag sade att hunden kom i full fart med svansen som en kvast och då undrade mannen om jag verkligen menade att hundar kryper fram till varandra om de ska hälsa och om jag inte kunde nåt om hundar.  Han frågade veterinären som sa att han inte hade några specialkunskaper i beteende, men att hundar inte brukar rusa fram så om de bara vill leka. Jag sa att om hunden var vänligt sinnad så hade inte Troll svarat upp, eftersom han är en språksäker hund, men inget av vad jag sa gick in. Mannen och kvinnan hävdade att deras hund lekte bra med andra hanar, att hunden just då låg i bilen och skakade och var helt förstörd efter att ha blivit brutalt sparkad, att hunden aldrig skulle göra attackera någon annan hund med sin bakgrund, att varför var dom inte skadade då, om dom nu bråkade och att om nu hunden velat bråka, varför hade han isf inte gått på My, som ju var mycket lättare att vinna över?? Mitt ”hon är ju en tik” och ”det är faktsikt sällan två hanhundar skadar varandra när dom bråkar” ignorerades. Kändes iaf som att vet var mer på min sida, men han åkte sin väg och lämnade oss åt vårt öde.

Jag ringde polisen igen och pratade med en vänlig polis på anmälan som undrade ”vad skulle dom anmäla dig för sa du??”. Han sa vad jag redan visste, att dom har strikt ägaransvar och de är skyldig att ha 100% kontroll om dom ska ha hunden lös och att dom uppenbarligen inte haft det eftersom hunden gått fram till mig. Han sa också att jag har rätt att försvara min hund om den blir anfallen. Han sa också att jag kunde ge ut mitt namn och att knappast polisen skulle bry sig särskilt mycket om deras anmälan, men att jag hade större anledning att anmäla dom, och dessutom betydligt större chans att få rätt. Jag stod och grät i telefon, min reaktion om jag blir hamnar under sån press är att jag tjuter, något irriterande.

Jag lämnade mitt namn iaf (men inte personnummer och telefonnummer), det känns framför allt obehagligt med tanke på att man kan få fram hela adressen på eniro och hitta.. Får hoppas att dom inte SÅÅ dumma i huvudet så att dom gör något dumt iaf.. Tog deras namn och telefonnummer också. Efteråt var jag bara helt skakis och störtgrät och ringde till Eva-Marie och vräkte ur mig hela historien.

Jag är fortfarande både ledsen och arg, och framför allt så fattar jag inte hur man kan resonera som dom gjorde?? Jag fattar verkligen inte hur man kan ha hund och kunna läsa dom så dåligt, att inte fatta när hunden faktiskt attackerar andra och inte ens höra ljudet från när dom bråkar! Inte lyckades dom ju hindra hunden från att bråka med Troll heller. Och att dom tappar humöret så fullkomligt när det är dom som borde be om ursäkt för att dom inte hade kontroll över sin hund! Jag hoppas nästan att dom anmäler mig så att jag kan göra en motanmälan, för så som dom betedde sig, så GÖR man bara inte!!! Bara en himla tur att Troll inte är skadad, hoppas bara att han inte blir arg mot andra hundar, för nu har detta hänt några gånger för mycket. Vissa människor borde verkligen inte få ha hund…

Publicerat på 27 april 2007, i Just nu. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Mette:
    Ärkeidioter!

    eva marie:
    blir lika uppskakad nu när jag läser om det, kramar om hårt! fruktansvärt att man skall behöva bli utsatt av sådant här när man är ute med sina hundar!!! kram igen

    Emma & Harry:
    En hundägares mardröm! Men tyvärr händer det alltför ofta!

    Jag gör precis som du – sparkar på den andra hundne för att få bort den. Tyvärr är det så att den andra hundägaren har ”rätt” att anmäla dig (och mig) eftersom vi sparkar på hunden. Som tur är så gör polisen inte så mycket mer än att ta upp anmälan.

    Men det skiter jag fullkomligt i, jag anser mig ha rätt att försvara min egendom och då tar jag till vad som krävs!

    Tur ändå att det inte gick värre och som man säger: Vissa ska inte ha hund!

    Cissi:
    Men fy f-n vilka idioter! Man blir ju alldeles upprörd bara av att läsa om det! Jag tycker du verkar gjort allt helt rätt, jag skulle också sparkat efter den andra hunden, vem vet vad som hänt om dom börjat båka på riktigt?

    Hedvig:
    Tänkte bara tillägga att det var absolut inte hårt jag sparkade. En tåfjutt med gymnastiksko, som inte ens gett ett blåmärke på en barbent människa… Så jag känner mig verkligen inte som en hundmisshandlade! Skriver detta bara för att undvika missförstånd om hur hårt det egentligen var…

    Sandra & Thyra:
    Vet inte vad jag ska säga… Folk som har hundar som flyger på andra är oftast idioter. När Thyra blev påflugen gick den andra hundens matte sakta och ropade ”Fy Kira, Kira kom nu”. Att hunden skulle bita ihjäl Thyra var misann mitt fel eftersom att jag sparkade på hunden…

    Håller tummarna för att Troll inte blir allt för påverkad av den otäcka händelsen. Thyra som förut varit så neutral och gått ihop med allt, och fått griniga tikar att leka, litar jag inte lika fullt ut på längre. Hon skulle nog vara snabb med att svara upp om det blev sura miner istället för att låtsas om att det regnar…

    Eva:
    Jag tycker du gjorde HELT RÄTT! Jag skulle sparka för livet, hårt som fan. Inte säkert man får flera chanser att sparka, gäller att pricka i första försöket. Marie Hansson har skrivit en bra artikel om försvar vid hundattacker. Läs den!
    KRAM!

    Åsa o toktassarna:
    Usch vad läskigt, och vilka idioter till ägare!

    Ja, det är nog bra att börja redan nu att träna på att INTE ta balansen

    Monia:
    Du gjorde helt rätt som sparkade hunden det spelar ingen roll hur hårt du sparkade man får försvara sina hundar, ägarna här är idioter!!!!! Som sagt var finns det något som heter strikt ägaransvar, något som många inte verkar känna till. Jag har råkat ut för detta flera gånger och jag tvekar inte en sekund med att nita till den andra hunden, nu har jag även skunkspray i fickan när jag är ute och går.
    Kram Monia

    Reneth:
    heja Hedvig helt OK
    Du har rätt och de andra har fel helt enkelt.Tur att den inte gav sig på lilla mysan, hon hade ju inte haft samma rätt att försvara sig. Kan du inte kalla in din hund ska den inte var lös punk slut och därmed basta
    Kram
    Reneth

    AK & Bravo:
    Jag lider med dig!! Är själv SKIT förbannad även jag pga den sista meningen du skrev ”vissa människor borde inte få ha hund”. Uppdaterar min blogg senare, så kan du läsa varför…….

    Gilla

%d bloggare gillar detta: