Oskarshamn + filmer

Agilitytävling i Oskarshamn igår, 4 klasser! Anna och jag åkte ner och arrangörerna var jätteduktiga och löste de krockar som dök upp! Allt rullade på i ett bra tempo och det blev inte alltför sent på dagen!

Agility 1 A: Jag hade inte vaknat än i det här loppet. Var inte alls peppad och när vi fick 10 fel i slalomet så la jag liksom av. Fick en rivning också, annars satt kf bra. På upploppet så missade jag att ropa fram fram så Troll vände på huvudet och halvsnurrade, något som var helt onödigt. Ett dåligt lopp av matte helt enkelt!

Här kan man se loppet på film!

Sen gick jag och vilade i 15 minuter, åt två kex och var sen lite mer på hugget..

Tråkigt att domaren bara vände på banan från första vändan, från att i första vändan varit bara vänsterhandling utan ett enda byte så var den här banan bara högerhandling utan ett enda byte…

Strax innan vår start blev Troll attackerad av hunden som var inne före oss. Det var en schäfer, dom hade diskat sig och höll på att köra klart banan, när hunden bröt, sprang fram till tidtagaren, vidare till Anna och satte sen kurs rakt mot Troll och attackerade. Trollkraken har varit med om för mycket såna här grejer nu! Han svarade upp direkt och jag drog undan honom och schäferns matte, som var där bakom nånstans och inte hade nån koll alls, fångade in sin hund. Ingenting hände, förutom att Troll ÄNNU EN GÅNG blivit oprovocerat påhoppad!! Jag blev vansinnig!! Hunden och matte försvann utan att be om ursäkt heller, vilket gör mig ännu argare!!! Så får det ju helt enkelt inte gå till!! Om man inte har bättre koll på sin hund så borde man inte vara på tävling och jag vill verkligen att hon ska fatta det också! Jag vill att hon ska få någon varning av något slag, nästa gång är det kanske en mindre hund som faktiskt kan bli allvarligt skadad! Troll reagerar tyvärr mer och mer offensivt numera när vi möter andra hundar och när hundar kommer fram. Jag har snart en hundaggressiv hund, och det bara för att andra människor inte kan hålla koll på sina hundar!!! Jag blir verkligen idiotarg på såna människor!!!

Agility1 B: Vi blev tilfrågade om vi ville vänta med vår start, men jag samlade ihop oss, och både Troll och jag var sammanbitet fokuserade när vi gick in. Själva loppet gick bra, vi missade slalom (igen), denna gång en port inne i slalom två gånger! Måste nog gå på slalomkurs… Resten gick bra och fina kf. 5 fel och en 6e plats blev det! Här finns det loppet på film! Satt och kollade på filmen och räknade antalet sekunder vi förlorade i slalomstrulet. 10 sek blev det!! Vinnaren hade en tid på 40 sek och jag hade 46, jag hade alltså fått 36 om slalomet hade suttit. Inte mycket att göra åt det, det är mest bara intressant och spåna i vart sekunderna tar vägen och hur snabbt det skulle gå utan strul…

Hopp 1 A: Den här banan var, till skillnad från den förra, full av handlingalternativ och byten! Den var ganska svår på sina ställen, det svåraste var däcket som stod nära efter den platta tunneln i vinkel. När dom lite snabbare hundarna kom ut så hittade dom inte däcket. Jag tycker nog att det var väl svårt för en klass 1 bana, det är ju jättesvårt att hinna se däcket i en vinkel bort från föraren när maninte har så mycket rutin. Vi missade en port i slalom (favorit i repris) och fick 10 fel på däcket. Totalt var det ändå ett hyfsat lopp. Vi kom 6a med 15 fel, säger ju nåt om hur några det var som klarade den banan… Eva Persson och Mio vann, men även Mio missade däcket först, dock så sprang han så långt utanför så att inte fick vägran.

Hopp 1 B: Så det sista loppet… Här hade Troll tappat huvudet och först missade han en tunnel, varför har jag ingen aning om. Kan nog bara skylla på att han var trött. Sen fick vi jättestrul i slalomet och han kom bara inte igenom. Det blev fel inne i slalomet gång på gång, så till slut valde jag att diska mig och sprang vidare till nästa hinder. Det roliga var att domaren missade det, så vi fick bara 15 hinderfel (och en massa tidsfel), hamnade på 8e plac och fick en rosett! Skumt, men vad domaren inte ser har inte hänt… Det lärde jag mig när jag påpekade för Kenth Svartberg att Tilda rivit ett hinder i ett lopp som var dömt som felfritt en gång för länge sen. Han svarade då att eftersom han inte sett det så hade det inte hänt!

En filmsnutt på något av loppen kommer att dyka upp!

Anna och Asko gjorde flera bra lopp också, snart sitter dom där pinnarna och vi ska nog bara vara glada om dom inte kommer för snabbt!

Fcik precis ett mess om från Eva-Marie om att Piraya numera kan kalla sig Finsk agilitychampion!! Två klassvinster blev det! JÄTTEGRATTIS till er!! SÅÅ himla duktiga ni är!!!

Publicerat på 13 maj 2007, i Agility, Tävla, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Ulrika:
  Men vad är det för otur ni har( håller absolut med dig att oprovocerade påhopp INTE ska få förekomma på tävlingar (eller överhuvudtaget). Jag tror dock att Troll klarar detta, han har ett stabilt psyke men det är så ONÖDIGT!!
  Kul ändå att höra att du ni jobbar på bra i agilityn – keep up the good faith kram

  LenaåSåL:
  Stackars er!!Det där är såå surt och något man inte kan styra över heller.Kul att han är så snabb Trollet och Ag är lite skönt att hålla på med i bland eller hur?!Det känns mer prestigelöst än lydnaden på något vis ,även om det kräver lika mkt träning(om inte mer).Vi ska oxå köra några lopp snart och träna förståss.Då blir Skorp GLAD!! (och speedad)Kör hårt!! L

  Eva:
  Usch vad trist o bli påhoppad sådär. Oprovocerade attacker SKA anmälas, det står i reglerna.

  Caroline:
  Stackars Trollisen!

  Vad kul att se er på film, ni är ju jätteduktiga!

  Mia (m kelpien):
  Tittar in då o då. Tråkigt med alla påhopp, stackarn. Man blir sugen på att träna hund när man läser allas bloggar. O att se agilitylopp!!! Vill köra!!! Kanske i höst. Lycka till fram över!
  …o än har ingen bebis kommit.

  Lisa:
  Tack för gratulationerna!
  Nu hoppas jag att även 1:a prisen ska komma snart 🙂 vi ses!

  eva marie:
  vad bra det ser ut!!! kanon synd m påhopp… blir sååå ledsen när jag läser det…

  Gilla

%d bloggare gillar detta: