Vadstena

Då har skorna invigts! Himla skönt att kunna göra snabba byten utan att vara rädd för att halka! Jag rörde mig bättre och med mer självförtoende, bra skor gör stor skillnad!

Agility inoff: En klurig bana med många svåra svängar. Det var ju nästan bara klass 1 hundar där, så banan var lite onödigt svår kan man tycka.. Det gick ändå rätt så bra, vi krockade en gång i starten och sen fick vi en vägran på balansen för att jag försökte göra ett bakombyte. Det gick INTE, Troll vände om och klev ner igen. Måste träna på det.. Något som gick bra däremot var slalomet! Klockren ingång och höll hela vägen. Skönt! 5 fel och en 4:e plac!

Agility: Den här banan var också ganska svår, framför allt så var det en passage på slutet där med blev tvungen att göra framförbyten, minst två på raken, tre om man kände att man hann. Det kände inte jag så jag nöjde mig med två. Alla byten satt där dom skulle, skorna höll och jag snurrade som en proffsvalsare. Troll missade ett hinder som stod i vinkel mot balansen, eller så visade jag inte ut honom tydligt nog. En vägran blev det iaf. Sen rev han ett hinder efter platten, kanske var jag för långt framför honom så att han fick lite bråttom. Jag var tvungen att springa på rätt fort för att hinna till mina byten.. Den krångliga passagen gick bra, lite vida svängar om man ska vara petig, men vi har nog tid på oss att tajta till oss innan klass 3… 10 fel och en 6:e plac!

Hopp: Jag startade med en Jenny Damm inkallning över första hindret, vänd med ryggen mot hinder nr 2 och det funkade klockrent! Kul! Det här var rolig bana med däcket lite snett efter ett hopphinder så att man fick trycka honom ifrån sig mot däcket. Det gick inte, Troll gjorde ett blindbyte och sprang bakom ryggen på mig!! Detta måste vi verkligen träna på, han måste ju veta att det är ett BIG NO NO!! Så han fick vägran på däcket.. Sen gick han ur sista porten i slalomet, första slalomfelet idag och på väg tillbaka till slalomets början så tjuvade han på ett hinder och DISK! Men slutet gick riktigt bra och jag är riktigt nöjd med det loppet oxå. Förutom blindbytet då!!

Totalt sett så är jag väldigt nöjd, vi håller ihop hela loppen nu, inga slarvgrejer som beror på tappat fokus och hjärndöd i mitten av loppen. Slalomet, som misslyckades i 4 av 4 lopp i lördags, satt idag i 2 av 3 lopp, klar förbättring! Sen måste jag se till att Troll framför allt INTE gör några blindbyten, samt att han ska klara balanshindren om jag gör bakombyten och att han inte ska riva även om jag är framför honom. Dessutom däcket i olika vinklar. By the way, jag är VÄLDIGT nöjd med skorna!

Publicerat på 17 maj 2007, i Agility, Tävla, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Ida:
    Vad gött att slalomet börjar lossna!! Det ska sitta imorn me, för vi ska ju plocka de första placeringarna! =)

    Gilla

%d bloggare gillar detta: