Norrköping

Jag och vovvarna åkte med till Norrköpings BK för att kolla på lydnadstävlingar igår kväll. Vi efteranmälde oss på plats och startade i eliten! Jag har inte tränat som jag borde innan en lydnadstävling eftersom jag inte tänkt starta och Troll var ganska trött efter tävling i torsdags och träning på klubben på dagen igår. Inte världesn bästa förutsättningar mao.. Det gick sådär också, Troll tapapde huvudet och orkade inte hela programmet. På slutet var han HELT borta och fjärren gick inte alls. Fast jag är ändå nöjd med att vi startade, jag behövde det kanske framför allt och det var bra att känna på hur vi INTE ska ladda inför en tävling.. Allt man lär sig något av är väl bra på sitt sätt… Tror också att det kan vara bra att ha med bur/kompostgaller åt Troll så att han verkligen kan koppla av. Nu låg han bunden och var vaken hela tiden och vi startade sist, dvs runt 21 och vi hade varit där sedan 17. Inget problem om han kan slappna av ordentligt, men det kunde han alltså inte igår.. Nåväl, till resultatet!

Sittande i grupp: Betyg 10. Inga problem.

Platsliggande: Betyg 10. Inga problem.

Fritt följ: Betyg 9, sitter snett. Bästa fria följ vi åstadkommit på tävling tror jag. I vart fall så var han som vanligt inte alls så bra som han är på träning, men vi jobbade ihop oss snabbare. Han var lite het och hade lite småljud för sig, men bara väldigt lågt. Hoppas vi kan ta dom där förstaprisen snart så att jag inte måste ta tag i det på tävling igen..

Dumrutan: Betyg 7, sitter inte. Troll lade sig ner på sittandet. Onödigt.

Inkallning: Betyg 9, något sent stå och ligg. Rätt okej, fast jag tyckte kanske att det var lite snällt bedömt..

Rutan: Betyg 0. Ja, jag skulle vilja ta en titt i huvudet på Troll nån gång.. Ut till konen gick bra, men sen drog han rakt fram i 200 knyck.. Stannade jättelångt fram, jag kallade in och stannade honom vid konen på tillbakavägen. Då la han sig ner.. Jag skickade till rutan och då sprang han däråt iaf, tog en sväng runt rutan, var nästan inne i men inte ritkigt. Jag försökte få in honom, han travade mot mig och då kallade jag in honom. Så kan det gå…

Dirapporterna: Betyg 0. Vi fick vänster och detta har vi verkligen inget problem med! Men han gick på mitten, jag försökte dirigera om och då tog han den högra… Tror han tappade huvudet redan på rutan och nu var han helt väck..

Hopp m apportering: Betyg 9,5, gnäll. Han var laddad som tusan, men gjorde momentet snyggt!

Vittringen: Betyg 5, släpper. Här vet jag inte vad han höll på med.. Han tog rätt apport 3 gånger, men släppte och nosade på dom andra och gick ut en bit för att leta efter fler.. Han var inte riktigt övertygad om att det var rätt.. Jobbade bra egentligen och tappade inte sugen, men lite osäker. Han tog rätt till slut iaf..

Fjärren: Betyg 7,5, dk stå, många gånger. Troll var fullkomligt väck här. Han tittade inte ens på mig. På dagen hade vi gjort en 10-mässig fjärr, men nu var han inte ens på plan. Han ställde sig inte upp, så jag matade kommandon och fick honom att ställa sig, men med flera dk på varje ställande. Kunde inte annat att skratta åt honom, jag vet att han kan det här, men det var nog att kräva för mycket av en trött hund..

Totalt: 207,5 p och ett 3:e pris.. Ännu ett icke 1:a pris att lägga till samlingarna… Men det SKA gå! Nästa tävling är den 2 juni, då ska vi vara bättre förberedda

Publicerat på 19 maj 2007, i Lydnad, Tävla, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Ulrika & Nero:
  Oj, vad modig du är!! Bara en liten efteranmälan så där coolt) imponerad av er prestation ”trots” att ni kanske inte var mentalt laddade!
  PS. Ni har väl bokat bra väder på onsdag

  Heléne,Jacke&Mick:
  Om du provar länken ovan ska det nog funka.
  Må så gott!
  /Heléne

  Eva:
  Det verkar som dte är momenten när han ska jobba på avstånd som krånglar när han är trött. Är det så eller var det en tillfällighet tror du?

  Reneth:
  På det igen bara.
  Jag har sett en hel grupp elitlydnadshundar missa rutan en gång. Mycket mysko då många redan var SLch. När vi kollade efteråt sa vår lydnadsguru på klubben att det var för att konerna inte stod plant utan det fanns en höjdskillnad som borde påverka hur hundarna uppfattade rutan. Intressant tyckte jag i alla fall att det var att höra förklaringen till det.
  Ge er inte på det igen..

  Gilla

%d bloggare gillar detta: