Fårvakt, klubbdag och Kanaldag

Fullt upp i helgen, trots att inte en tävling var i sikte.. Det var klubbdag på HU igår och givetvis var vi tvungna att åka dit! Troll apporterade ett paket, My startade utom tävlan i nybörjar-agility-tävlingen och Troll och jag har debuterat i rallylydnad!

Agilitytävlingen var bara öppen för ekipage där varken förare eller hund startat officiellt och därför var jag överkvalificerad. Men vi startade utom tävlan och trots långsamt slalom så hade vi placerat oss 2a, om vi hade tävlat! Noll fel hade vi, trots en nära vägran på däcket, eftersom jag inte sa nånting! Inte lätt då, sa My!

Rallylydnaden gick sådär pga ett moment där man skulle sätta hunden framför sig och sen skulle den gå RUNT föraren och gå upp i fotläge. Jättesvårt sa Troll, som aldrig gått upp runt mig, det blev gnäll och lite frustration innan det satt. Sen var det så roligt att se honom för när vi gick in på plan så tänkte han lydnad, men vartefter programmet gick så tappade han alltmer lydnad och i slutet gick han på promenad! Han kände verkligen inte igen sig i situationen och lade ner lydnaden helt enkelt! Roliga vovve.. Men han apporterade en pipleksak i paketapporteringen iaf!

Idag åkte vi och demonstrerade agility på Kanaldagen i Berg! Det var mycket trevligt, mycket publik och jag tror att publiken verkligen uppskattade det! Troll var dunderhet och rasade förbi slalomet första varvet. Vi körde på smallhinder, eller egentligen ännu mindre (mittersta hålet på konhinder) så Troll sprang ju bara över och fick upp en rasande fart! Men det var ju rolig underhållning att se en tokvild supersnabb bc som bara drog på raksträckorna!

Sen har vi passat Barbros får i helgen och, givetvis, vallat! I lördags så var han väl het, men blev trött fort så vi passerade stadierna jättehet – duktig! – övertrött ganska snabbt! En liten lammunge hade fötts precis innan vi kom, hur söt som helst! Den var givetvis inte med i vallgruppen.. Idag gick han bättre än igår, lugnare och mer fokuserad. Dessutom kände jag igår att han har lite problem i hämten när fåren drar, han agerar inte så fort som han borde och klarar inte att stoppa dom. Det har säkert med att göra att vi knappt tränat några hämt i vinter, så han är lite rostig. Idag höll han dock ihop bättre och jobbade bättre på egen hand. Jag har anmält honom till IK-1 i Breviksnäs, men jag ska träna ordentligt i 2-3 veckor, sen får jag se om vi tar tillbaka anmälan… Det tråkiga är att min klubb är väldigt bra på att anordna IK-2 tävlingar men har bara en IK-1a och den är i september… Det är ju låångt dit.. Skulle ju gärna ha några alternativ i juli-augusti, men jag har å andra sidan inte lusläst tävlingskalendern heller.. Jaja, vi får se vad jag bestämmer mig för!

Drivning nerför kullen

Fösning

My fastnade också på bild!

Fotograf Fredrik Östergren!

Publicerat på 27 maj 2007, i Agility, Foto, My, Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Lisa:
    Tjo! Tack för gratulationer!

    Caroline:
    Vilken söt bild på Mysan! (Jag kommer ju inte sådär nära henne i verkligheten, så jag får förlita mig på bilder.

    Gilla

%d bloggare gillar detta: