En vecka till!

Himmel vad tiden går fort! Nu var det visst en hel vecka som gått igen sen jag bloggade sist! Det får bli en veckoredogörelse igen..

Måndag: Lydnad med båda vovvarna. Gick riktigt bra med båda två! Troll strulade lite på vittringen, men funkade kanon på rutan! My uppförde sig exemplariskt! Börjar lite smått fundera på när hon ska få debutera, i både det ena och det andra!

Tisdag: Tentapluggade hela kvällen, men gick iaf en lång och skön promenad med hundarna!

Onsdag: Vallade på fm med Barbro och Annika! Vi tränade lite på hämt och sen på drivning och fösning. En tacka var riktigt jobbig, och tydligen så är hon jobbig även utan lamm, så det blev inte så flytigt. Hämt behöver vi träna på, framför allt med en person hos fåren. I vänsterhämten går han ut för mycket, flankerar så att han tappar kontakten med fåren. Höger går bättre och mer koncentrerat. Lydnad på kvällen. Båda hundarna gick väldigt bra.

Torsdag: Plugga plugga på dagen. Agilitykurs på kvällen, 5e gången och nästa vecka är det sista gången! Det har verkligen gått fort och det är sanslöst vad snabbt alla har lärt sig! Kul!! Troll fick köra lydnad, bara rutan och dirapporteringen och han gick bra.

Fredag: Tenta på morgonen, kändes rätt så bra, fast missförstod sista frågan, irriterande. BK på kvällen, lite lydnad och lite agility. Dirapporterna strulade, men rutan och vittringen gick bra och det var det enda jag tränade! Båda vovvarna tränade agility och skötte sig bra. Inget riktigt organiserat träningspass dock, bara lite smått av varje..

Lördag: Lydnadstävling med Troll. Han klarade rutan!!! Och dirapporterna!! Men missade istället vittringen.. Han tog rätt pinne först och sen släppte han den, nosade runt och tog sen fel pinne.. Suck! 1:a priset var ju så nära den här gången! Övriga poäng låg runt 8-9, förutom fria följet där vi fick 6! Jag fattar verkligen inte varför och var lite upprörd över det på vägen hem. Jag hörde inte TL i en sväng och troll satte sig därför där han iinte borde ha suttit, men jag tyckte nog att vi låg runt en 8, absolut inte en 6a! Dessutom, TL var under all kritik. Det var bara jag och Anders som startade och jag startade först och TL strulade till det mesta. Läs här om hur det uppfattades från publikplats. Det stör verkligen min koncentration att vara tvungen att hålla reda på så att det blir rätt också. T ex så missade han vändningarna på stället i ff och hade fullständigt missförstått hur platsen skulle gå till. Totalt fick vi iaf 240,5 p och ett 2a pris.

Åkte ut till Tornby på em och handlade joggingskor till mig! Sen sprang jag och vovvarna faktiskt 2,5 km-spåret! Jag måste få upp flåset och hastigheten på mig så jag bättre hinner med i agilityn! Efter att Piraya skällde ut mig för att jag var för långsam så har jag tänkt att jag måste träna på att springa snabbare..

Söndag: Bea ringde mig igår och undrade om jag kunde ta ut Soda och Heba på en promenad idag. Jag messade Anna och undrade om hon ville gå en långis och det ville hon gärna! Så vi åkte ut till Bjän, en sjö norr om roxen och gick en 8 km lång slinga, fast dom måste nog ha mätt fågelvägen, för längre än så måste den ha varit.. 6 glada hundar och vi traskade iaf runt i skogen i nästan 3 timmar! Vi hade med oss fika och vatten och Troll och Heba lekte och busade i över en timma innan dom saktade ner till trav.. Heba är ett riktigt vattendjur och störtar ner i varje vattenpöl hon ser! Sötnosen! Troll rullade sig i något som verkar misstänkt likt älgskit… Suck..

Jag har expottat mina nu, båda får fästningar trots halsband. Troll har haft Scalibur och jag plockar flera i veckan, My har haft örthalsband och ligger på ungefär samma antal.. Smått frustrerande. Hoppas att Expott hjälper bättre!

Nu har jag sommarlov en vecka innan sommarkursen börjar! Skööönt!!

Publicerat på 03 juni 2007, i Agility, Biologi, Lydnad, My, Studierna, Tävla, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Caroline:
  Fick inte du nya joggingskor nyligen?
  Och vad är det för sommarkurs?

  Hedvig:
  Nej det var fotbollsskor till agilityn
  Sommarkursen är GIS…

  Caroline:
  Aha, då är jag med. Ska bli intressant att höra vad du tycker om GIS…

  Namn:
  åh vad typiskt! men nästa gång är det förhoppningvis en bättre TL… du får minnas de bra bitarna!!!

  Ida:
  Jag har expot på Kezo och har är inne på tredje säsongen. Funkar kanon på honom. De första dagarna polckade jag ett par stycken men nu har han inga alls. Samma har varit tidigare år. Hoppas det funkar bra för dina hundar me!

  Åsa o toktassarna:
  Attans fästingar! Signe har Scalibor för fjärde året o har inte en enda fästing. Lovis har inget medel alls o får ändå inga fästingar

  Gilla

%d bloggare gillar detta: