Vallning och lydnad

Idag har vi vallat! Och kört ett lightlydnadspass på kvällen..

Troll

Vallning: Delade av en flock och detta verkar han ha fattat! Även om vi ligger långt ifrån såna delningar som man måste kunna i IK2.. Han klarar iaf att dela större flockar och kommer in rakt mot mig även om det inte är en hel lucka utan att fåren bara är glesare.  Han klarade hämten bättre idag och tappade inte flocken trots att dom sprang. Vi tränade mycket fösning idag, satte på honom en tunn lina och då går han väldigt lugnt och fint. Han jobbade väldigt bra idag och jag var riktigt nöjd med honom. Han är lite het i drivningen, men flockarna blir lite stora nu med lamm och allt så han måste ju hålla sidorna när flocken drar åt olika håll. Det blir ju lite drag också, när man delar av flocken..

Lydnad: Körde bara ff, inkallning och fjärr, men han var fin och lydig.

My

Lydnad: My gick strålande idag! hon fick ett kort pass med ff, läggande under gång, inkallning och ställande. Hon har lite svårt med ställande och läggande och många gånger blir hon stående när jag säger ligg, andra gånger gör hon det supersnyggt!

Jag är lite velig vad gäller lydnaden med Troll just nu. Det känns inte alls kul att vi aldrig får till det på tävling trots att vi tränar massor. Har ju startat runt 8-9 gånger nu i eliten och har bara ett förstapris och det var på håret. Vi har ju minst en nolla på varje tävling. Börjar allvarligt undra vad jag gör för fel och känner att jag håller på att tappa sugen. Vill ju att han ska bli SLCH men det är ju skittråkigt rent ut sagt att aldrig lyckas! Jag har anmält till två tävlingar till men om vi inte lyckas få till åtminstone ett förstapris till på dom tävlingarna så vet jag inte vad jag gör.. Det är ju lixom inte alls roligt att träna om man inte får några resultat…

Publicerat på 04 juni 2007, i Lydnad, My, Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Lisa:
  Trist med dålig tävlingsledare i Finspång…dit vill man ju inte åka igen! Tänkte på det du skriver om lydnaden med Troll…är nog så att du kanske har tränat mkt just på vissa moment men glömt de andra lite…därför det i bland strular till sig på tävling. Gäller att hålla uppe kvaliteten på alla moment…svårt men sant 🙂
  Vi ses!/Lisa

  Åsa o toktassarna:
  Känner detsamma som du med lydnaden… Min hund tycker ju inte ens det är roligt att tävla! Det är det bara jag som tycker… Hon föredrar träning… Men det tycker jag blir tråkigt om man inte har en tävling att sikta på!

  Ulrika:
  Jag känner igen mig! Har liksom också tappat lusten eftersom vi inte ens klarade anlagsprovet i viltspår jag vet ju att Nero i vanliga fall klarar det helt galant! Men – ett tips – sänk kraven och låt bli att träna ett tag, så du får lite distans och kan koppla av Han kommer att bli SLCH absolut, men kanske inte just nu Lycka till!

  Anna:
  Ni får börja träna freestyle istället då får man göra saker som hunden kan och gillar
  Visst kan det kännas jobbigt men ni är ju duktiga, Troll kommer allt bli svamp bara du inte ger upp!

  eva marie:
  det SKA gå! *punkt* kram på dig

  Gilla

%d bloggare gillar detta: