Svalare väder -piggare hundar!

Troll, som varit segare än vad han brukar (dock inte vad man brukar kalla seg) piggnade på sig idag! Vi tränade lydnad i tisdags och Anna kommenderade oss, och det gick rätt bra, fast Troll hade inte sin vanliga glöd. Idag fanns den där däremot!

Troll

Lydnad: Jag körde igenom elitprogrammet med Troll och han gick riktigt bra! Han envisades med att lägga sig två gånger på sättandet i dumrutan och han gick inte raka vägen in i rutan så jag lade ut en target och han missade första vittringen, annars fanns inget att anmärka på. Rutan satt i förra veckan, träna imorgon också så tror jag det sitter ett par dagar till.. Det är en sådan färskvara så det är skrämmande! Vittringen kan bero på att det var full storm på planen, sidvind. Han klarade det andra gången, men han tog tid på sig. Bra att han är noggrann, dumt att han tar fel ibland.

Agility: Lite hopphinder med framförbyten, mest spring för matte alltså! Troll går bra och river inte så länge som jag håller fokus och visar ordentligt vart vi ska. Tränade slalom och det gick riktigt bra! Jag kan heja på honom en hel del och han bara ökar och klarar det! Tills han blir för trött, då funkar det inte! Kf satt strålande idag också!

Vallning: Ja, Troll har gått en hel del idag, vilodag igår och imorgon blir det rätt lugnt och dessutom var det svalt idag så det gäller att passa på! Han var iaf väldigt pigg i vallningen! Vi delade av stora flocken två gånger så att vi hade en liten lagom flock och sen tränade jag på ett par hämt. Det riktigt roliga just nu är att han han fattar att om vi har två flockar och ”vår” flock springer mot den andra och jag skickar så tar han vår flock och skär av emellan så att han bara får med sig våra får tillbaka! Han slår inte alls ut och drar på alla, jättekul! Han börjar fatta konceptet vad att jobba med bara några får innebär! I fösningen var det en tacka som ställde upp sig och då väntade Troll ut henne tills hon vände. Han vill gärna slå och springa runt istället, men är inte svår att övertala att stå kvar, stadigt, och vänta ut henne. På vägen tillbaka hittade jag ett lamm som låg i gräset, alldeles ensamt.. Det var ett tacklamm som inte kunde stödja på ena bakbenet, så hon kunde bara hasa sig fram, kraken.. Jag ringde till  Johan, som äger fåren och han skulle kolla till det.. Tyvärr så finns det nog inte så mycket hopp om det är brutet högt upp, som det verkade vara..

My

Lydnad: Jäklar vad strålande hon gick idag! Hon känns nästan tävlingsklar i ff! Men ostadig på platsen idag och gick upp två gånger.. Läggandet gick absolut strålande och ställandet också! Hon är så himla rolig att köra när hon är på bra humör!

Agility: Samma som Troll, lite framförbyten och svängar idag, sen slalom. 4-pinnars och hon hade rätt skaplig fart igenom nu! Till sist tränade vi gunga och nu kan hon springa upp när jag håller i den och åka ganska snabbt ner och hon tycker att det är okej. Snart så..

Totalt så känns det som en riktigt bra träningsdag idag!

Sen håller vi alla tummar och tår vi kan för alla vi känner som tävlar SM i helgen! Lycka till allihopa!!

Publicerat på 14 juni 2007, i Agility, Lydnad, My, Troll. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Svalare väder -piggare hundar!.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: