Tävlat igen..

Jag önskar verkligen att jag kunnat skriva att vi tog ett förstapris igår, men det sket sig. Igen. Det som gick strålande idag var rutan, som genererade i betyg 10! Skönt! Fria följet gick hyfsat, lite okoncentrerad men okej och gruppmomenten gav 10or som vanligt. DET är något som han verkligen kan!

Sen till dom mindre roliga bitarna.. I dumrutan stod han och gnällde när jag lämnade honom, detta är något helt nytt. Sen la han sig på sättandet och låg och nosade mot utkanten av planen och var helt okoncentrerad när jag plockade upp honom, varpå jag fick ge ett kraftigt dk. I dirapporterna så gnällde han högljutt och gick åt höger trots att det var vänsterapport. Det är när han inte ger sig tid att kolla vad jag vill utan kastar sig iväg åt första bästa håll. Jag fick stopp på honom och sen gick han ut rätt och tog rätt apport, men han släppte apporten framför mina fötter och gnällde ännu mer så det blev bara 5,5. Vid hoppet så SKREK han, så även om han gjorde det rätt så fick jag betyg 5. Här borde jag ha brutit, men eftersom vi inte hade några nollor så kändes det dumt att bryta.. Måste nog dock göra det eftersom ljudet uppenbarligen har kommit tillbaka. Nu i momenten, sist var det bara i ff och inte i momenten.. Vittringen nollade vi för att han lyfte fel pinne. Först tog han rätt, sen kollade han resten och så tog han pinnen närmast den rätta, upptäckte att det var fel och spottade ut och tog den rätta. Men då var det ju redan nolla..

Vi fick 3e pris och kom tvåa med 223,5 p. Nu ska vi inte tävla lydnad på ett tag och jag ska fundera på hur vi ska lösa det här problemet. Han kan ju momenten nu, måste slipa på vittringen eftersom han är lite slarvig, men det är ju väldigt retligt att det alltid är något som ska strula. Suck.

Heba har flyttat hit den här veckan och hon smälter in riktigt bra i flocken! Fast min lägenhet är i minsta laget för tre hundar.. Jag var och vallade en sväng idag och det blir lätt kaotiskt med alla får och lamm i kuperad terräng. Får inte riktigt den struktur på träningen som jag skulle vilja ha, det är tur att vi ska på kurs på tisdag och få lite ordning på det! Men Troll gjorde bra grejer också, det är bara att fåren drar åt olika håll så det är svårt att träna tempo tex.. Heba fick köra lite också, lite flankeringar och drivningar och hon är rätt så lätt tycker jag. Går naturligt sakta mot fåren och lägger sig lätt och lydigt. Hon har lite svårt att hålla ut särskilt länge i flankeringarna, men är duktig på korta sträckor. Mjuk och lätt är intrycket jag får!

Publicerat på 17 juni 2007, i Lydnad, Tävla, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Lena!:
  Det enda man kan säga med säkerhet är att lydnaden ÄR svår!!!Så mkt som ska klaffa samtidigt.Och hunden ska vara alldeles lagom taggad,inte för mkt och inte för lite.MEN det SKA gå som sagt!!Kämpa på ni är så duktiga. LåSåL

  Lisa:
  Tack så mkt för gratulation! 🙂 Hoppas det ska lossna för er snart oxå så vi får sällskap på väggen! Träna på, det finns där…gäller ”bara” att få allt att klaffa samtidigt.

  Åsa o toktassarna:
  Jag hämtar Heba på torsdag, när passar det för dig? I kassen du fick med finns tydligen mina priser som em haft Lite kuvert o grejer. Lämna inte dem till Anna

  Åsa o toktassarna:
  Ok, skriver 15 i kalendern
  sofia & vovvarna:

  Så synd… men det kommer nog bli ett 1a pris igen ska du se. Har sett uttrycket: ”Om lydnad vore lätt skulle det kallas bruks” mkt den senaste tiden

  Bea:
  Vad trevligt att du tycker hon är mjuk och fin Ja, det känns som det svåraste (hittills) det är att få henne att hålla ut i flankeringarna en längre tid. För gå rakt mot djur, det kan hon
  TACK så mkt för hjälpen med hundvaktandet!

  Gilla

%d bloggare gillar detta: