Kanonsabotören söndag + sommarjobb

Tack tack för alla grattisar för vår pinne!!

I söndags gjorde vi två bra lopp men med lite strul. I agilityloppet gick Troll ur sista porten i slalomet, troligen var det mitt fel och sen fick vi en vägran på slalomet och det var DEFINITIVT mitt fel och resten gick riktigt bra. Så en liten fesig slalomport från pinne… Men så är det ju i den här sporten, ofta så nära, så nära..

I hopploppet klantade jag mig i starten, borde ha kallat in över de två första hindren, men gjorde det inte och därför fick vi en vägran på tredje hindret. Resten gick bra, trots att planen var minst sagt lerig! Leran täckte ovandelen på skorna när man sprang!! Jag tänkte på banvandringen att jag nog inte skulle tänka så mycket på det när jag väl sprang, men det var så mycket lera att man inte kunde ignorera det! Troll gick omkull i båda loppen, i agilityloppet blev det itne så farligt, men i hopploppet störtade han verkligen ner i leran så han var svart överallt där han brukar vara vit.. Han skadade sig som tur var inte, verkligen viktigt att värma hunden ordentligt i sånt skitväder!! Några hundar skadade sig under dagen och fick lite sträckningar och sådant efter att ha halkat..

Jag är totalt nöjd med helgen, fast det är lite irriterande med såna små fel.. Men men, han går ju väldigt fint och stadigt ändå så jag är väldigt nöjd med Trolls insats!

Jag har börjat sommarjobba nu och det är nog det bästa sommarjobb man kan tänka sig!! Jag ska inventera läderbaggar, Osmoderma eremita,  och mulmknäppare, Elater ferrugineus,  i Tinnerö! Igår och idag satte jag och chefen upp 30 st feromonfällor i utvalda träd i eklandskapet och imorgon börjar jag åka runt och kolla alla fällor efter de två arterna! Baggarna dras till lukten som finns i fällorna och ska sen märkas (för eventuell återfångst) och sen släppas ut igen!

Det finns flera helt fantastiskt bra saker med det här jobbet!

1) Jag jobbar självständigt och utomhus och lägger upp mina dagar själv!

2) Jag kan ha med hundarna överallt utom där det går kossor, så när jag kommer hem på kvällen kommer jag ha två trötta och välrastade hundar med mig!

3) Några av fällorna sitter precis vid hundungdom och det är ju helt perfekt att ta en 15 min ”fika”paus och träna agility innan jag åker vidare till nästa ställe! Hinner jag inte på dagen, så kan jag ju ta det på hemvägen!!

4) Även fåren vi vallar på är i närheten, så på min timmeslånga lunch bör jag hinna åka och valla en snabbis när jag vill! Eller ta en sväng på hemvägen!

Kan ni komma på ett bättre upplägg på ett sommarjobb så hojta, jag kan det inte!! Jag ska inventera under 4 veckor, sen har jag två veckor till förfogande att skriva en rapport. Uppdragsgivare är Linköpings Kommun och detta sommarjobb är ju, förutom att det ger bra kontakter, inte helt fel att skriva med i CV:t som biolog. Som sagt, jag är himla nöjd.

Nu ser det dessutom ut som att solen är på väg tillbaka!

Publicerat på 10 juli 2007, i Agility, Jobbelijobb!, Tävla, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Caroline:
  Yay, helt klart ett toppenjobb! Och grattis till pinnen, lite i efterhand.

  S, Thyra & Lhine:
  Låter verkligen som ett underbart jobb!

  Lisa:
  Jodå, vi ska allt tävla på
  🙂 och ni oxå självklart!
  Ha de fint!

  Reneth:
  Oh det låter som ett perfekt sommarjobb
  Solen kom hit i dag också

  Gilla

%d bloggare gillar detta: