Oskarshamn

Idag har vi varit och tävlat agility!

Troll fick börja med agilityloppet och vi fick 10 fel och kom på 11 plats. Det gick kanon fram till hopphindret efter balansen då han rev och missade sen en tunnel direkt efter. Jag tror att det var mitt fel, tur att snälla Anna filmade så att jag kan kolla vad som hände och undvika att göra det igen! Troll gick iaf bra annars, snabbt, tajt och väldigt kontrollerat.

Hopploppet gick superbra förutom att han gick ut ur slalomet sista porten. Jag tog tillbaka honom in i den felande porten och fortsatte, vi kom på 6e plats med den 2a bästa tiden, bara 15 hundradelar (eller nåt sånt) efter 1an, alltså hade han vunnit om han inte missat sista porten… Men så är det ju i agility, om inte om… Jag har inte tränat så mycket som jag borde innan den här tävlingen för att jag haft väldigt mycket att göra med jobbet och för att det regnat när jag väl befunnit mig vid agilityplanen och när vi väl har tränat så har jag pressat honom lite i både slalom och kf, att han ska klara det han ska även om jag springer förbi och så. Han har blivit snabbare i slalom, men däremot så är han lite osäker i just sluttampen även på träning.. Men det är ju en sak som löser sig med träning. Ska nog sätta upp lååångt slalom att träna på så att han får upp orken.

Den stora positiva grejen är ju att han visst är snabb! Precis som Malin skrev  så har han ju en rätt vägvinnande galopp och idag bevisade han att han är snabb. Strul i slalom och en extra böj när han inte hittade tunneln i hoppklassen och ändå ligger han på 4,18 m/s. Ska bli kul att kolla på filmerna sen!

My debuterade idag också, fast jag tvekade i det längsta för hon är inte alls klar. Jag anmälde henne för rätt länge sen och då kändes hon rätt så okej ändå, men sen har det bara strulat. Hon vill inte hänga med på långa dagar ute i skogen och sen blir träningen därefter. Så vi gick in och körde ett yttervarv där My sprang förbi några hinder och sprang under ett och ville inte alls i slalomet. Det positiva är att hon gick igenom platten. Det tråkiga är att hon inte tycker att det är kul. Hon verkar mest tycka att det är jobbigt att vara ute och fara, hon blir inte stressad, men hon vill knappt följa med på promenader  och bara vill inte. Jag blir inte klok på denna lilla hund, jag tycker hemskt mycket om henne, men hon trivs inte alls med den livsstil som jag och Troll gillar. Hon VILL ju helt enkelt inte träna, jag kan få henne att springa något snabbare än mig om jag springer mot godisskål, men hon har inget sug på hinder och springer helst förbi. Hon tycker att tunnlar är helt onödiga, slalom suger och hinder är onödiga. De enda hinder hon tycker om är balansen och A-hindret, där springer hon faktiskt i galopp utan problem. Hon vill ligga på en stor och mjuk kudde framför en brasa och gnaga på ett ben tror jag, inte alls hänga med på olika aktiviteter, träna och tävla…

Publicerat på 11 augusti 2007, i Agility, My, Tävla, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Ulrika:
  GRATTIS till jättefina framgångar idag på tävlingen! Det var sk..KUL att se både TROLL och lilla Mysan nåväl hon är en liten papp, men ge inte upp – det finns resurser…

  Eva Marie:
  Synd att jag missade era lopp, får se det på film istl kankse?

  Så jobbigt med lilla My… hittar du bara motivationen hos henne så är hon supersnabb. Kanske skulle du kolla upp henne som du sa, så att du kan utesluta sjukdom helt?

  Eva:
  Busy har börjat Ruff Love light version idag. Känns som helt rätt metod. Hon har det ”för” bra helt enkelt. Kanske nåt för Mysan?

  Gilla

%d bloggare gillar detta: