Länge sen

Det blir visst inte mycket bloggat just nu! Skolan har börjat, sommarjobbet är färdigt och inlämnat och vi tränar framför allt vallning just nu. Yxvallet är nu i helgen den 8-9 september och jag vet att några iaf har varit intresserade av att kolla hur det egentligen går till på en vallningstävling! Om man ska åka på någon valltävling så kan ju denna verkligen rekommenderas om man bor i Linköpingstrakten eftersom den går strax norr om Norrköping vid slalombacken som väl heter Yxbacken om jag minns rätt! De flesta valltävlingar i Östergötland går i Breviksnäs (=lååångt bort) och Kisatrakten (inte riktigt lika långt, men fortfarande inte nära), så den här är ju betydligt närmare! Om man vill kolla på Troll och mig så startar vi på eftermiddagen både på lördag och söndag! Är man nyfiken på vilka mer som startar så finns startlistor för lördagen här och för söndagen här!

Troll och jag tränar en hel del vallning just nu alltså och det går hyfsat iaf.. Det går lite snabbt och vingligt ibland, framför allt är det raka och snygga linjer som vi har problem med. Däremot så börjar hämten kännas riktigt bra och i upptaget så är han styrbar  åt sidorna och kan ta tag i flocken rakt fram. Han känns lyhörd och lätt helt enkelt! Men sen brukar det börja vingla hit och dit… Fösningen känns rätt okej, men det blir lätt vingligt där också. Jag har tränat lite på fråndrivning och han blir lite osäker när han kommer för långt bort, men han klarar ändå att driva dom på en ”cross” ca 50 meter ifrån mig hyfsat rakt. Men vi är långt ifrån att starta någon IK2a än så länge.. Men nästa år kanske?? Drivningen känns sämst, där blir han lätt för het och driver fåren förbi mig. I hagarna där vi tränar är det mycket drag och det gör ju inte saken lättare heller. Det är så mycket lättare att hålla nere tempot i fösningen än i drivningen, suck! Vi har tränat på fålla också nu några gånger och det känns bra, fast jag hoppas hoppas på en tratt på tävlingen! Så mycket lättare och trevligare tycker jag!!

My håller tempot uppe och har massor av energi! När vi tränar agility så är det full fart och jag vet inte var den tröga hunden från i somras försvunnit, men jag saknar henne inte! Nu är hon så som jag vill ha henne, sprudlande och lite lätt rastlös hemma, vill ha uppmärksamhet och är BUSIG och suger på hindren i träningen!! Jättekul!!!

Publicerat på 04 september 2007, i My, Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. LenaSkorpåLovis:
  Vi håller alla tummar i helgen!!L

  LenaSkorpåLovis:
  Woaw!! Ni är ju hur duktiga som helst!! SuperGrattis från oss!!

  Åsa o toktassarna:
  Hörde att det gått bra, heja heja! Jag vill ju komma och titta ju, men idag var det värt att tävla agility och i morgon ska vi ha uppvisning….

  Gilla

%d bloggare gillar detta: