Yxvallet!

I helgen så var det då dags för valltävling! Troll och jag startade i Yxvallet i IK-1!

Lördag

Skickade vänsterhämt och råkade stanna Troll lite för tidigt =orutin från min sida. Därför så blev starten lite sned och sen blev framdrivningen därefter. Jag tyckte nog att det gick ganska rakt, men domaren tyckte jag var av linjen hela tiden. Sen fick jag runt dom runt mig ganska bra och sen lite krokigt på första benet i början. Genom första grinden och sen drog fåren bortåt så det blev lite snett och vint. Fick tillbaka allt på linjen och sen raka spåret (hehe) till nästa grind, det gick också bra. Drivning ststa sträckan och jag la Troll och rusade upp och bakcade sen och snubblade på en tuva så jag ramlade raklång i gräset! Studsade upp rätt snabbt och då hade ju fåren glidit en bit av linjen förstås.. Till sist var det en tratt och där blev vi stående ett tag med fåren i mynningen. Lirkade lite och flyttade Troll ett steg i taget och sen gled dom igenom!

Utgång: 18 p (20 p), stannar tidigt.

Upptag: 8 p (10 p), lite snett.

Framdrivning: 12 p (20 p), aldrig på linjen.

Fösning: 15 p (20 p), av linjen i början.

Drivning: 7 p (10 p), av linjen.

Fålla in: 10 p (10 p)

Totalt: 70 p (90 p) och ett andrapris med domarkommentaren Lugnt och kontrollerat!

 

Söndag

Idag gick hämtet bättre tyckte jag, något snabbare i tempot var han överhuvudtaget och tog lite fel på höger och vänster. Jag tycker jag fick till lite rakare linjer idag, men det är svårt! Fållan var av en öppen typ och gick inte alls, det blev bara full fart runt runt och sen tog poängen slut. Vi var i gott sällskap iaf, det var många som inte klarade fållan idag. Ett får i min flock fick spelet när vi skulle gå av och drog i full fart bortåt mot utsläppet. Jag skickade Troll som fick stopp på det, men det blev låst läge och jag sprang sit för att hjälpa honom. Då attackerade fåren honom rätt ordentligt, men fick honom ur vägen. Jäkla får! Som tur var visade det inte dom tendenserna när vi tävlade..

Utgång: 18 p (20 p), lite snäv.

Upptag: 8 p (10 p), lite snett.

Framdrivning: 12 p (20 p)

Fösning: 14 p (20 p), av linjen i början.

Drivning: 8 p (10 p), av linjen i början.

Fålla in: 0 p (10 p), poängen slut.

Totalt: 63 p som jag tror är ett andrapris (men jag kan ha fel..)

Vi hade alltså 3 p bättre idag på de övriga momenten idag, vilket nog mest betyder att vi höll oss mer på linjerna idag! Är iaf väldigt nöjd med helgen, Troll känns väldigt lugn och kontrollerad och styrbar! Sen är det mest bristande rutin från oss båda som gör att poängen dras och linjerna blir krokiga! Vi har kontroll  och det känns himla bra!

Publicerat på 09 september 2007, i Tävla, Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Åsa o toktassarna:
  Häftigt, jag hade jättegärna velat se! Ska du tävla nåt mer i höst? Nu börjar det bli liiite mer ledigt på helgerna…

  Ninnie:
  Grattis, bra jobbat!

  Eva:
  Bra jobbat! Ni är så himla duktiga och jag är jättestolt över er!!! Kram!

  AK & Bravo:
  Grattis!! Jätteroligt!

  Malin & Swift:
  Duktiga ni är!

  Åsa o toktassarna:
  tack!

  Lena:
  Grattis till två fina ”race” Du ser…det går!!! Kramis

  Gilla

%d bloggare gillar detta: