Vallpipa!

Jag har köpt en Wilsonpipa, som har lite större hål än min gamla, och idag fick den debutera i fårhagen! Jag är inte nånhejare på att vissla, men jag lär mig väl så småningom hoppas jag. Jag körde både ligg och framåt och höger och vänster, men med mycket hjälper och iaf ligget och framåt fattar han rätt så snabbt! Första passet jobbade vi mest på cirkeln eftersom det är lättast att ha saker under kontroll om man ska lära sig nåt nytt då. Sen körde vi en kort bana och fålla och idag tyckte jag att han höll ett hyfsat tempo hela tiden. Ibland blir han alldeles för ivrigt och trycker på för hårt, men han är relativt lätt att bromsa. I fållan var fåren rätt struliga som vanligt och ville inte gå in, men oj vad duktig Troll börjar bli! Jag blir så stolt över honom när han är helt lugn och har full kontroll på situationen, redo att handla om det behövs! Han trycker inte alls på för hårt heller, utan håller hellre avståndet! Bådar gott till nästa års tävlingar…

Vi vallade i helgen också och tränade hämt och att ta ut fåren från staketet. I högerhämtet så fick Troll för sig att skära för första gången någonsin tror jag! Jag fick inte stopp på honom heller, utan han var helt inne i det han gjorde! Sen gjorde han om det två gånger, men då fick jag stopp på honom och lyckades styra om honom. Knäpphund! Så får man ju absolut inte göra! Däremot att plocka ut fåren från staketet gick bra, och han behåller lugnet och saktar ner när det blir tajt. Det är en otrolig skillnad från när han var unghund och alltid rusade in i tajta lägen. Kul när man märker att det går framåt!!

Publicerat på 17 oktober 2007, i Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. gail:
    jag har säljer visselsignaler på cd. gå in på min hemsida/shop och kolla

    Gilla

%d bloggare gillar detta: