Mer vallning

Idag vallade vi ihop med Barbro! Nästan alla fåren är vinterstallade nu, dvs dom är vid sin ladugård, men skuttar mest ute i hagarna som ligger precis utanför.  Vi hade ett mindre gäng i den mindre hagen att valla på! Jag tränade på pipan och det går framåt. Det största problemet tycks vara att få Troll att starta i ett lagom tempo rakt fram mot fåren. Han skuttar gärna igång i galopp och om jag då vrålar LIGG, så tror han att han gjort fel.. Nåväl, han kommer nog snart fatta att han ska smyga igång, lugnt och sansat. Jag är annars väldigt imponerad över hur snabbt han lär sig dom olika visselsignalerna! Jag är ju iofs tydlig med kropp och placering ännu, men det går ju väldigt fort att fatta höger, vänster och ligg. Coolt!

När vi tränat på pipan ett tag så lade jag den åt sidan och tränade trånga utrymmen istället. Troll har ju gärna lite bråttom och nu i sommar så blir det mycket träning på stora områden och man tappar lite i närarbetet. Så jag körde drivning i en del av hagen som är rätt så tajt, jag ville att han skulle balansera, ta det lugnt och inte stressa fåren och att han skulle klara att gå mellan djuren och staketet/ladugården utan att dra på i tempot. Han var riktigt duktig, något stressad och het i början, men sen blev han sansad och jobbade lugnt och fint och balanserade bra. Det där lugna höll i sig när vi sen kom ut i den lite rymligare delen av hagen igen, så detta kommer jag göra om!

Vi åkte till BK igår och körde starten i den individuella medium-hoppklassen från VM. De första 11 hindren byggde jag upp och körde Troll på. Vi diskade oss ett antal gånger, mest för att Troll sköt iväg som en het projektil, och för att jag stod på fel plats.. Vi fick till det ett par gånger iaf, även det svåra salomingången!

My körde platten, slalom och balanshindren och jag kan bara konstatera att vi får träna kf på brädan inomhus i vinter! My har inte riktigt fattat vitsen med kf ännu… Inte slalom riktigt heller, men med lite traggel då och då ska det väl ge sig… Jag är så himla glad att hon är träningsglad och skuttar och verkligen VILL ute på agilityplan, så då gör det ju inte nåt att själva hinderinlärningen tar lite längre tid…

Publicerat på 24 oktober 2007, i Agility, My, Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Mer vallning.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: