Vintertid

Nu blir det höstfärger här på bloggen! Jag tänkte eklöv på marken och på träden i Tinnerö och så blev det en orangebrun färg, kan ju få vara till jul iaf! Nu är det mörkt på kvällarna, tur att jag kan göra lite som jag vill och ta hundarna och träna på eftermiddagarna när det fortfarande är ljust och sen sitta och läsa på kvällarna istället. Jag har förresten kommit igång med min egna fysträning, springer ca 3 km ett par eller några gånger i veckan. Hundarna hänger på dom med och om jag undviker att springa när alla andra gör det så funkar det bra att ha dom lösa också! Det är bara det att det blir lite avbrott för mig i springandet när nån långbent sak springer om mig eller när vi får möte, då får man ju samla ihop djuren så att ingen blir upprörd i onödan..

Vi var på BK i tisdags och ställde upp largelagens agilitybana från VM, eller en lite ihoptryckt modifierad version iaf. Den har lite trixigheter i mitten och en svår slalomingång, som jag gjorde lite lättare. Jag körde den faktiskt med My också och hon gick riktigt bra! Jag delade upp den så att hon fick godis lite utportionerat längs vägen, men hon var riktigt på hugget, lilla fröken! Troll var så himla het att det hann bli fel många gånger under loppet, slarvpelle. Undrar hur han kommer bli att tävla igen, just nu känns han halvt okontrollerbar på banan!

Vallning idag då, i stor hage denna gång. Fåren var springiga i början och Troll fick jobba en del! Ligget sitter bättre och bättre, men sämst i utgångar och vid icke-balanspunkter på cirkeln. Framåtsignalen satt bättre idag! Höger och vänster gick skapligt, funkar kanon när jag hjälper honom lite med att vifta flärpen lite på avstånd eller placera mig så att det blir logiskt. Betydligt sämre går att vissla honom på höger och vänster på avstånd och ur balans, så långt har vi inte kommit än, det var bara att konstatera.. Det enda som sitter på längre avstånd är lie down än så länge. Mina visslingar blir sakteliga lite bättre, nu låter åtminstone come bye/ away signalerna och lie down ganska så lika varje gång, get up är lite vingligare… Och så är det också den han fattar sämst. Kan det ha nåt samband tror ni??

Publicerat på 01 november 2007, i Agility, My, Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Ninnie:
    Det ska bli kul att ses i helgen!

    Anna & vättarna:
    Troll är utmanad av Yra!

    Gilla

%d bloggare gillar detta: