Kf-träning

Idag åkte vi till Tinnerö och HU en sväng! Jag skulle träffa Frida och Zolo för en promenad! Zolo har lite svårt för Troll nämligen, och Frida ville vänja honom vid att umgås med Troll utan att uttrycka sin motvilja. Troll bryr sig å andra sidan inte ett dugg om Zolo så aversionen är verkligen ensidig! Promenaden gick bra och sen tränade vi lite kf uppe på övervåningen på HU!

Troll har slarvat lite med kf, mest för att han är så jäkla het tror jag, men det har också blivit mindre kf-träning nu under vintern. Idag så tog han det oftast perfekt, men inte alla gånger. Jag ska tillägga att jag tränar inte på enklaste sättet, utan jag springer för fullt med honom till kf-hindret och fortsätter att springa förbi kf och vill att han ska stanna ändå… Det gör han oftast också, men ibland missar han, framför allt om man kommer från något annat hinder (som slalom och A-hindret… Det är de hinder som går att köra därinne!), då blir det rinnande kf istället. Han missar iaf aldrig kf helt, men jag vill ha en tydlig 2+2 position och dessutom vill jag ju att han ska stå där tills han får GÅ eller nytt kommando eller bollen… Det var en bra träning iaf, nyttigt att bara träna kf ibland!!

My fick också köra lite kf och slalom. Slalom med 4 pinnar funkade med lite fart idag och dessutom var hon faktiskt taggad! Hon travar genom slalom och tog sig igenom 8 pinnar utan problem idag!! Gungan gick bra också, hon får springa upp och jag håller i gungan och släpper sen. Hon blir inte rädd och gör sitt beteende (lekställning)! Jag var lite orolig eftersom My inte heller tränat kf på ett tag, men hon var riktigt duktig!! Balansen och A-hindret gick också bra, full fart över balansen och sen 2+2 i lekställning, jätteduktig!! På A-hindret har hon inget beteende, hur gör ni andra pappisförare? Har ni beteenden på nerfarten på A:et? Uppfarterna antar jag attdet inte blir några problem med.. Det är ju lite skillnad mot Troll som jag tror skulle hoppa alla 6 kontaktfält om man inte tränar dom hela tiden…

Imorgon ska jag och Linnéa till Vadstena på A1-utbildning! Sen blir vi riktiga instruktörer!! Det blir bra det, för det är väldigt stor efterfrågan på agilitykurser just nu… Det ska iaf bli kanonkul!!!

Publicerat på 08 februari 2008, i Agility, Agilitysektorn, My, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Åsa o Lovis:
  Nope, jag har inget beteende på A-hindret o jag tror inte hon har missat det en enda gång… Eller, inget beteende, det har hon ju egentligen. Jag lärde ju henne rinnande kf när hon var valp o det använder jag ju fortfarande även om hon kan stopp åxå. Men, A-hindret brukar inte vara nåt jätteproblem, kolla hur hennes rörelsemönster är!

  Åsa o toktassarna:
  Lovis verkar veta att det är ett kontaktfält även om jag aldrig tränat med stopp på A-hindret för hon kan springa dit o ställa sig i position då och då

  Eva:
  Vad konstigt! Kommer det upp såna där X-rutor istf bilder? jag hittar inget fel… prova igen!

  Gilla

%d bloggare gillar detta: