Upp och ner

Det svänger en hel del här, ena dagen är det upp och nästa är det ner…

Jag och Linnéa var på A1-utbildning i helgen, det var kul, intressant och lärorikt! Mycket hade jag hört tidigare, men några tips och idéer var helt nya och dessutom riktigt bra! Till exempel idén att sätta en leksak i snöre och dra genom platten för att öka motivationen hos en liten hund… Den ska jag definitivt testa på Mysis!

Igår fick jag reda på att min morfar är riktigt dålig. Han har cancer i skelettet, men han har ändå klarat sig ganska bra själv, men nu har han hemtjänst 3 ggr om dagen och LAH är där varje dag. Han tar sig tydligen varken upp ur sängen eller får i sig mat utan hjälp numera… Morfar blev 90 år i november, men har ändå varit så pigg att han fiskat och kört båt varje sommar, även om min moster bar ner en stol till bryggan åt honom att sitta på i somras. Vi träffas inte så ofta, trots att han bor i Norrköping och det bara är 4 mil bort. Jag har sällan andra ärenden dit och då blir det helt enkelt inte av… Jag ringde brorsan och han visste inte heller hur läget var så nu ska vi dit i morgon och pyssla om honom lite… Jag pratade lite med morfar i telefon igår och trots att han lät riktigt riktigt trött så skämtade han och berättade om hur jag storögt utbrast ”Morfar, är du en pojke???!!” när jag vid något tillfälle såg honom naken. Jag var väl runt 4-5 år då och hade tydligen inte  reflekterat över morfars könstillhörighet… Det är verkligen tufft när dom blir dåliga på allvar och när det går så snabbt!

Idag åkte hundarna och jag till HU och tränade lite agility! Det var kontaktfält+ slalom som stod på schemat! Den stora positiva överraskningen var My, som verkligen laddade och sög på de två hinder och 4 pinnars-slalom som stod på rad! Hon springer nu fram i slalom och har fokus framåt och frågar inte! Det HAR gått framåt, även om det gått sakta, nu travar hon igenom även 8 pinnarsslalom och håller farten hela vägen! Det kan gå betydligt snabbare, men hon tappar inte farten och hon VET vad hon ska göra och hon tuffar målmedvetet på genom hela. I slalomsnutten med 4 pinnar så kommer hon snabbt upp i galopp i sista porten mot nästa hinder så det nu känns det som att det finns hopp om henne! Dessutom håller hon full galopp över Aet och balansen och klarade gungan helt själv idag! Hon är inte riktigt redo för att klara den helt självständigt, för hon tyckte det blev något läskigt, men hon klarar det finfint med mindre och mindre hjälp!

Trolleboll fick köra kf och det gick som sist, med kanske aningen högre procent på lyckanden. Han är lite het och jag gör det ju inte så lätt, springer förbi i full fart… Kontentan blir iaf att på tävling så kommer jag inte göra det så här svårt, utan jag kommer stanna till istället så att han verkligen stannar. Men det är ju alltid bra omhan kan svårare saker än vad han utsätts för på tävling…

Publicerat på 12 februari 2008, i Agility, Just nu, My, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Åsa o toktassarna:
  VAd tråkigt med din morfar

  Med Signe hade jag ett grisöra i snöre

  Monia:
  Verkligen tråkigt med din morfar men jag kunde ändå inte låta bli att små le när jag läste om det med hans könstillhörighet
  Skönt att My börjat hitta farten
  Monia

  Gilla

%d bloggare gillar detta: